Olympijské rekordy na RTVS

Olympijské rekordy na RTVS

Najsledovanejšími boli počas Zimných olympijských hier v Soči prenosy z biatlonu, saní a skokov na lyžiach. U mužov dosiahli najvyššiu priemernú sledovanosť biatlon, sane a beh na lyžiach. Ženy po biatlone najviac zaujali prenosy z krasokorčuľovania a skokov na lyžiach.

 

 

RTVS odvysielala celkovo 197 hodín programu venovanému ZOH 2014 v Soči. Z toho 161 hodín tvorili prenosy, 29 hodín boli Štúdiá a 7 hodín vysielania špeciálnych GBS.

Celkovo si Jednotku alebo Dvojku počas olympiády zaplo 77 % populácie, čo predstavuje 3 621 000 divákov. Čiže odsledovali aspoň 3 minúty vysielania bez prerušenia.

Odporúčame aj: Rebríček najsledovanejších hokejových zápasov olympiády

Zaujímavosti:

  • Otvárací aj Záverečný ceremoniál dosiahli svoju najvyššiu sledovanosť (v porovnaní LOH aj ZOH).
  • Na Jednotke dosiahol otvárací ceremoniál sledovalo 848 000 divákov. Záverečný ceremoniál si na Jednotke pozrelo 529 000 divákov
  • Otvárací ceremoniál sa stal po hokejových zápasoch zo ZOH v Turíne najsledovanejším prenosom z OH na RTVS.
  • Jednotka aj Dvojka boli počas Otváracieho ceremoniálu jednoznačným trhovým lídrom, Jednotka aj v čase vysielania Záverečného ceremoniálu.
  • Dvojka bola trhovou jednotkou počas všetkých prenosov vysielaných v pásme 08:00 - 19:00 počas prvého víkendu ZOH. V ostatných dňoch to bolo najmä v čase vysielania prenosov z biatlon

Údaje: PMT/TNS SK