JOJ odmietla odvysielať oznam o porušení zákona

JOJ odmietla odvysielať oznam o porušení zákona Foto: JOJ

Televízii JOJ hrozí ďalší trest, za to, že neuposlúchla rozhodnutie rady.

 


V apríli Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom zasadnutí rozhodla, že JOJ v programe Veľké Noviny príspevok Dlhá cesta poštyporušila ustanovenie zákona. Podľa rady v príspevku nebol dodržaný princíp objektívnosti a nestrannosti.

 

Vysielateľovi bola uložená ako pokuta - povinnosť odvysielať nasledujúci oznam o porušení zákona:

"Televízia JOJ dňa 8. 10. 2013 odvysielala v programe Veľké Noviny príspevok Dlhá cesta pošty, ktorý sa venoval kritike neprimeranej dĺžky doručovania súdnych rozhodnutí. V príspevku neboli sprostredkované dostatočné informácie o procese vyhotovovania a doručovania súdnych rozhodnutí a neposkytol sa relevantný priestor na vyjadrenie dotknutým súdom. Tým došlo k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti odvysielaného príspevku. Tento oznam o porušení zákona uložila Rada pre vysielanie a retransmisiu."

Televízia mala oznam odvysielať koncom mája, no neurobila tak. „K uvedeným skutočnostiam si dovoľujeme uviesť, že rozhodnutie Rady o uložení povinnosti odvysielať oznámenie o porušení zákona, bude zo strany MAC TV napadnuté správnou žalobou na preskúmanie rozhodnutia správneho orgánu v zákonnej lehote na preskúmanie rozhodnutia, ktorá stále plynie," napísala v stanovisku pre Omédiách.com televízia.

Rada pre vysielanie a retransmisiu začala na svojom poslednom zasadnutí nové správne konanie voči JOJ za to, že neuposlúchla jej rozhodnutie.