V charite na Markíze pomáha Marika Gombitová

V charite na Markíze pomáha Marika Gombitová Foto: Markíza

Marika Gombitová pózovala pri kreslení obrázkov, ktoré šli do aukcie Nadácie Markíza.

 


Známa speváčka, ktorá roky žije v ústraní, prepožičala svoju tvár charitatívnemu projektu Vie ryba, kedy sa topí?, za ktorým sú Nadácia Markíza a Asociácia na ochranu práv pacientov.

 

Ide o charitatívny umelecký projekt dizajnérky Hedvigy Hamžíkovej-Harvánkovej, ktorého cieľom je pomôcť pacientom. Dizajnérka okrem Gombitovej vyzvala osobnosti umeleckej scény, aby sa autorsky podieľali na jej novom súbore serigrafií. Obrazy, okrem Mariky Gombitovej maľovalo aj 19 ďalších osobností: Michal David, Miroslav Donutil, Peter Dvorský, Marek Eben, Ladislav Chudík, Dušan Jamrich, Petr Janda, David Koller, Peter Lipa, Peter Nagy, Milan Lasica, Kamil Peteraj, Viktor Preiss, Dušan Rapoš, Marián Slovák, Zdeněk Svěrák, Karel Šíp, Stanislav Štepka. Gombitová je medzi nimi jediná žena.

Z výťažku aukcie týchto obrazov podporí nadácia pacientske organizácie a deti.

Nadácia Markíza obnovila svoju činnosť minulý rok. Po rozhodnutí nepokračovať v projekte Modré z neba, generálna riaditeľ Markízy Mathias Settele povedal, že Markíza bude pomáhať ľuďom inak, bez emócií reality šou. „Charita nie je o veľkolepých teatrálnych gestách. Má byť o skutočnej pomoci konkrétnym ľuďom," povedal Settele v rozhovore pre Omédiách.com.