Hovorca katolíckej cirkvi končí. Ide do televízie

Hovorca katolíckej cirkvi končí. Ide do televízie Foto: TK KBS

Dlhoročný hovorca Konferencie biskupov Slovenska bude rozhodovať o programe.

 

 

Jozef Kováčik bude od 1. decembra novým programovým riaditeľom TV Lux, oznámila to TK KBS. Riaditeľom Klubu priateľov sa stal vdp. Marián Bér, ktorý pôsobí ako prefekt Kňazského seminára v Bratislave.
Kováčik bol doposiaľ hovorcom KBS, riaditeľom TK KBS aj správcom farnosti v Bratislave. „Onedlho končí moje tretie funkčné obdobie vo funkcii hovorcu KBS, túto službu vykonávam už viac ako 8 rokov a uplynulo aj 10 rokov vo funkcii riaditeľa TK KBS. Onedlho postupne tieto funkcie odovzdám svojmu nástupcovi," povedal Kováčik v rozhovore pre TK KBS.

Podľa informácií postoy.sk na pozícii hovorcu KBS by ho mal nahradiť kňaz Martin Kramara, ktorý v súčasnosti pracuje na sekretariáte KBS.

Aktualizácia (1.12.): TK KBS oznámila meno nového hovorcu

Doterajší riaditeľ TV Lux Ján Buc je už dlhšie práceneschopný. „Personálnymi otázkami v TV Lux sa Televízna rada /TR/ zaoberala už dlhšiu dobu. Pánu riaditeľovi Bucovi, ktorý urobil kus poctivej práce v jeho funkcii uplynulo trojročné obdobie, na ktoré bol vymenovaný. Uvažovalo sa, ako ďalej. K tomu prišla v októbri aj jeho dlhodobá PN, ako dôsledok vážnejšej operácie. Preto sa TR rozhodla pre menovanie dvoch ľudí, ktorí by mali pomôcť pri bežnom potrebnom chode TV Lux," povedal Kováčik.