Televízia si testovala Havrana

Televízia si testovala Havrana

Externý pracovník RTVS obchádzal niektoré osobnosti z médií a za honorár od nich chcel názor na Michala Havrana a reláciu Večera s Havranom.

 

 

Externý spolupracovník odboru výskumu a vývoja televíznych programov RTVS dostal za úlohu zanalyzovať diskusnú reláciu Večera s Havranom. „V rámci tejto úlohy oslovujeme jednak bežných ľudí, ktorí zvyknú takéto relácie sledovať, ale aj ľudí - expertov, ktorí sa v širšom slova zmysle živia písaným či hovoreným slovom a ktorých aktivity sa viac či menej týkajú komunikovania s verejnosťou (novinári, moderátori, odborníci zameraní na komunikáciu ..)," napísal externý analytik RTVS niekoľkým ľuďom z médií, pričom za približne hodinové stretnutie núkal aj honorár.

Témou rozhovoru bolo vnímanie kvality relácie Večera s Havranom, názory na túto reláciu, moderátora, či porovnanie s reláciou diskusiu Štefana Hríba Pod lampou.

Televízia potvrdila, že si aj takto zisťuje názory osobností na reláciu. „Pracuje na kvalitatívnom prieskume, ktorý neskôr využijeme pri nastavení kvantitatívnej fázy výskumu. Je to štandardná metóda testovania produktu (Večera s Havranom) po prvej sezóne jeho vysielania," povedala PR manažérka RTVS Dominika Šulková.

Aké sú konkrétne výsledky prieskumu nepovedala. „Testovanie kvality spolu so sledovanosťou a s expertnými hodnoteniami poskytuje obraz o silných a slabých stránkach programu. Na základe výsledkov kvalitatívneho prieskumu prebehne diskusia tvorivého tímu, aby sa mohli vytvoriť adekvátne podmienky pre program (dramaturgia, vysielací čas a pod.)" povedala Šulková s tým, že Večer s Havranom a Hríbova relácia Pod lampou sú premetom rokovania pre budúce obdobie.

„V prípade relácie Večera s Havranom ide o interné rozhodovanie, nakoľko sa relácia vyrába interne. Relácia Pod Lampou je pripravovaná externe, teda bude predmetom externého rokovania," dodala Šulková.

"Analýza nám dáva zmysluplnú spätnú väzbu a som rád, že RTVS pracuje s dátami aj v tak náročnom programovom segmente," reagoval Havran.

RTVS zatiaľ má podpísanú zmluvu na výrobu Večer pod lampou do konca roka, v prípade Večery s Havranom je už dohoda na výrobu v budúcom roku.