Darujte 2% na nezávislú žurnalistiku - podporte mediawatch blog O médiách

Darujte 2% na nezávislú žurnalistiku - podporte mediawatch blog O médiách

Upozorňujeme na skrytú reklamu, odkrývame vlastnícke vzťahy v médiách, kritizujeme konflikty záujmov novinárov, manipuláciu či zneužívanie ľudí bulvárom.

 

 

V čase, keď takmer všetky významné médiá patria silným finančným skupinám, mediawatch blog Omédiách je jedinou nezávislou platformou na Slovensku, ktorá hodnotí a píše o dianí a zákulisí slovenských médií. Naša existencia závisí aj od vašej dobrovoľnej podpory.

Na etické prešľapy médií, ohrozovanie nezávislosti novinárov upozorňujeme na mediawatchblogu už od roku 2012. Blog je rešpektovaný a citovaný mnohými médiami, patrí medzi najčítanejšie na Slovensku a získal viaceré ocenenia.

O tom, čo je v médiách správne a čo nie, prednášame na konferenciách, festivaloch aj na vysokých školách. Organizujeme diskusie, na ktoré pozývame novinárov, študentov a uznávané osobností.

Predsedníčkou Občianskeho združenia Slobodne o médiách a jedinou vlastníčkou webu Omediach.com je dlhoročná novinárka Miroslava Kernová.

Vašu pomoc použijeme na pravidelné hodnotenie médií na blogu Omediach. Ďakujeme.

 

Údaje o prijímateľovi 2 %
O.z. Slobodne o médiách
Dohnányho 24
Bratislava 82108


IČO: 42267838

Postup na preukázanie 2% aj s tlačivami, ktoré si môžte stiahnuť:

Fyzické osoby

Ak ste zamestnanec a daňové priznanie podáva zamestnávateľ, vyžiadajte si od neho Potvrdenie o zaplatení dane za rok 2014 (stiahnuť).

Následne vyplňte tlačivo Vyhlásenie o poukázaní 2% 2014 (stiahnuť) a obe vyplnené tlačivá doručte do 30. 04. 2015 na daňový úrad, pod ktorý spadáte podľa bydliska (zoznam daň. úradov).
V prípade, že ste fyzická osoba a daňové priznanie si podávate sami, vyplňte v daňovom priznaní fyzických osôb oddiel o poukázaní 2 % zo zaplatenej dane – použite naše údaje o prijímateľovi.

- fyzická osoba typ A (stiahnuť)
- fyzická osoba typ B (stiahnuť)

Právnické osoby

Vyplňte daňové priznanie právnických osôb (stiahnuť), použite pri tom naše údaje o prijímateľovi.

Náš kontakt: kernova(zavinac)omediach.com