Pri nakrúcaní reality šou zahynuli francúzski olympionici

Pri nakrúcaní reality šou zahynuli francúzski olympionici Foto: TF1

Pri natáčaní televízneho programu v severozápadnej časti Argentíny sa zrazili dve helikoptéry. Pri zrážke zahynulo najmenej 10 ľudí na palube, medzi nimi boli aj známi športovci z Francúzska.


K nešťastiu došlo v regióne Villa Castelli v La Rioja počas natáčania reality šou Dropped pre televíziu TF1.

O nešťastí informujú viaceré zahraničné agentúry. Informáciu potvrdil minister pre bezpečnosť provincie César Angulo, podľa ktorého nehodu nikto neprežil.
Podľa The Guardian medzi obeťami je 25 ročná francúzska plavkyňa a medailistka Camille Muffatová, 28 ročný boxer Alexis Vastine, ktorý získal bronz na olympiáde v roku 2008 ,a jachtárka Florence Arthaudová (57). Tieto mená vo vyhlásení potvrdil aj francúzsky prezident François Hollande. Spolu so športovcami zahynuli herci aj ďalší členovia televízneho štábu.

Športovci boli účinkujúci v licencovanej reality šou Dropped, ktorá sa vysiela v rôznych krajinách. Verzia, ktorá sa natáčala v Argentíne, bola určená pre televíziu TF1, ktorá vysiela v Dánsku a Švajčiarsku. Natáčalo sa už niekoľko mesiacov, účinkujúcimi boli rozdelení do dvoch tímov, v izolovaných odľahlých lokalitách v divočine "bojovali o prežitie." Súťažiaci boli väčšinou bývalí vrcholoví športovci.

Helikoptéry sa podľa agentúry DPA zrazili vo vzduchu iba 400 metrov od miesta štartu a v plameňoch sa zrútili na zem. Počasie bolo údajne dobré.
Vyšetrovanie tragédie pokračuje.