Televízia Z ohlásila koniec vysielania

Televízia Z ohlásila koniec vysielania Foto: Zoe TV

Šéf Televízie Z Petr Komínak poslal do redakcie mail, v ktorom oznamuje, že Televízia Z, ktorú pripravoval, končí vysielanie o pár dní - 31. mája 2015.

 

 

"Projekt Televízie Z bol založený s myšlienkou šírenia kresťanských a pozitívnych hodnôt. Žiaľ od začiatku nás sprevádzali problémy, začali sme sporom so Západoslovenskou televíziou a to nás sprevádzalo celý čas," napísal Komínek.

Archív P.K."Bol pokus niekoľkokrát posúvať projekt dopredu, ale, žiaľ, sa to nepodarilo. Televízia Z nedokázala šíriť kresťanské a pozitívne hodnoty, žiaľ, veľakrát tomu bolo úplne naopak. A za toto si preberám zodpovednosť ako zakladateľ myšlienky a do poslednej chvíle generálny riaditeľ," dodal Komínek, ktorý pochádza z Česka.

Viac: TV Lux bude mať konkurenciu - novú TV Zoe

Komínek sa so svojim občianskym združením snažil o akvizíciu Západoslovenskej televízie, ktorú chcel pretvoriť na TV Zoe, ktorá mala byť o Bohu. "Nebude tak prepojená na cirkev ani sa nebude snažiť nikoho vtiahnuť do jednej cirkvi. TV Noe a TV Lux, sú katolícke, my chceme ľudí informovať že život s Bohom existuje, ale nechceme ich tlačiť do spoločenstiev, chceme ich informovať," povedal na začiatku roka 2014 Komínek.

Po problémoch s pôvodnými vlastníkmi si požiadal o vlastnú licenciu a založil Televíziu Z. Televízia menila štruktúru, plány, majiteľov, vysielala aj nevysielala. Teraz končí.