Onedlho začne na Slovensku vysielať nová Televízia Z

Onedlho začne na Slovensku vysielať nová Televízia Z

Televízia Z sa definuje ako „posol dobrých správ, myšlienok a námetov" a tvrdí, že odmieta "bulvárne videnie a spracovanie." Jej tvárou je aj niekdajšia známa moderátorka Nora Beňačková.

 

 

Na poslednom rokovaní rady získala spoločnosť ZOE MEDia súhlas na digitálne vysielanie celoplošnej televízie. Televízia Z sa pripravuje v týchto dňoch na spustenie ostrého vysielania.
Televízia Z bude prinášať spravodajstvo, publicistiku ale ja dokumenty, hudobné a náboženské relácie. Avizuje aj reláciu o cestovaní, o skrytých talentoch, hudobno-zábavnú reláciu, o zdraví, dokumentárne filmy, duchovnú reláciu, diskusie, koncerty, pozvánky, ankety.

„Od súčasnej konkurencie na mediálnom trhu sa chce odlíšiť tým, že hoci bude ponúkať v rámci spravodajstva aj aktuálne politické témy, bude ich ponúkať v rýdzo informatívnej polohe. To znamená, že ide o prvú mediálnu spoločnosť na Slovensku, ktorá bude vysielať bez ovplyvňovania spracovania obsahu a výberu tém rôznymi vlastníckymi „záujmami" či politickými tlakmi, prípadne osobnými (ne)sympatiami," povedal pred získaním licencie pre Omédiách.com Ivan Brožík, ktorý má byť v televízii moderátorom.

„Keďže nepôjde iba o spravodajskú televíziu, dokonca ani o prevažne spravodajskú televíziu, v programovej ponuke bude viacero programových typov, ktoré dajú dostatočný priestor na šírenie pozitívnych námetov, na rozoberanie otázok a problémov ľudskosti, humanity, sociálnosti, ale aj duchovného bohatstva človeka a spoločnosti ako takého. Dokonca, niektoré z programových typov budú u nás na Slovensku vysielané komerčnou televíznou spoločnosťou prvýkrát," hovorí Brožík.

Generálnym riaditeľom je Petr Komínek a zo známych mien bude na obrazovke Nora Beňačková a niekdajší rozhlasový redaktor a moderátor Ivan Brožík.
Petr Komínek pôvodne zastupoval občianske združenie Zoe Media, ktoré sa pôvodne ohlásilo ako následník Západoslovenskej televízie a avizovalo novú náboženskú TV Zoe, čo vyvolalo kritické reakcie vlastníkov licencie Západoslovenskej televízie.