Člen Ztohoven bude v RTVS hovoriť aj o Zemanových trenírkach

Člen Ztohoven bude v RTVS hovoriť aj o Zemanových trenírkach Foto: Ztohoven

Členovia zoskupenia Ztohoven stiahli 19. septembra na Pražskom hrade prezidentskú vlajku a vyvesili namiesto nej veľké červené trenky.

 

 

Červenú farbu spodnej bielizne zvolili preto, lebo čínska vlajka má rovnakú farbu. Pripomenuli tým aj to, že kritickí Česi hádzali na kontroverzného prezidenta vajcia kvôli jeho proruskému postoju k ukrajinskej kríze.

Nová trenírkova vlajka na pražskom hrade zaujala viaceré svetové médiá. Zmienka o Zemanovi a trenírkovom proteste sa dostala napríklad do denníka The Washington Post či do vysielania britskej rozhlasovej stanice BBC.

Viac: Červené trenírky si už žijú vlastným životom

Člen zoskupenia Ztohoven Roman Týc, ktoré na jednej výstave zverejnili súkromné telefóny na poslancov a prezidenta, budú hosťami relácia Večera s Havranom.

S moderátorom Michalom Havranom a ďalšími hosťami bude hovoriť aj o tom, aký je vzťah umenia a moci? Boja sa ho politici? Má umenie meniť spoločnosť, je nástrojom, alebo cieľom? Čo znamenajú červené trenírky na Pražskom hrade a pošliapaná česká vlajka v Košiciach? Hosťami Michala Havrana budú aj výtvarníčka Ilona Németh a kurátor Boris Ondreička.

Diskusnú reláciu o provokáciách, tvorbe a subverzii odvysiela RTVS v utorok 24. novembra o 22:45 na Dvojke.