Ako skončil včerajší súboj špeciálnej Hornej Dolnej a seriálu ZOO?

Ako skončil včerajší súboj špeciálnej Hornej Dolnej a seriálu ZOO? Foto: Markíza

Televízia JOJ včera priniesla dlho avizovanú novinku – seriál ZOO s Táňou Pauhofovou a Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe.

 

Víťazom včerajšieho súboja v prime-time sa stala Markíza.


Seriál JOJ začal s dvomi časťami za sebou. Televízia Markíze proti novinke sezóny na JOJ nasadila špeciálne tzv. vianočné vydanie komediálneho seriálu Horná Dolná, ktorý bol na jeseň najsledovanejším seriálom sezóny. Horná Dolná nesklamala. Mala vysoko nadpriemerné čísla. "Horná Dolná a šou Kredenc v oboch hlavných cieľových skupinách porazili úvodné dve časti seriálovej novinky konkurencie," píše v tlačovej správe Markíza.

V komerčnej skupine 12-54 mala rating 15,6 % aj trhový podiel 40,2 %. Sledovalo ju celkovo 747-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. V oboch hlavných cieľových skupinách išlo zároveň o doposiaľ najsledovanejší program od začiatku roku 2016.

Prvý diel ZOO, ktorý šiel v približne rovnakom čase, mal v komerčnej skupine rating 9,6 % a podiel 23,8 percent. "Prvý diel novinky si nenechalo ujsť až 599-tisíc divákov starších ako 12 rokov," píše JOJ.

 Viac: O čom je nový seriál ZOO?

Zábavná šou Kredenc, ktorá nasledovala po Hornej Dolnej na Markíze, mala v tejto skupine rating 9,8 a trhový podiel 30,4%. Druhý diel ZOO na JOJ skončil s ratingom 9,4 % a trhovým podielom 28,8 percent. "Televízia JOJ aj vďaka svojej seriálovej novinke určenej pre celé rodiny dosiahla včera nadpriemerné výkony v hlavnom vysielacom čase a zaznamenala svoj najlepší pondelkový podiel na trhu v prime time od apríla 2013
a tiež najlepšiu pondelkovú sledovanosť v hlavnom vysielacom čase za posledné takmer tri roky," pochválila sa JOJ.

Markíza sa po úspechu seriálu rozhodla zmeniť program. Dnes v utorok pôjde opäť, odsunie Búrlivé víno, ktoré pôjde po Hornej Dolnej.

 

Použité údaje sú z prieskumu PMT/TNS, ktoré poskytli TV JOJ a Markíza.