RTVS vráti na obrazovku pôvodnú zvučku Večerníčka z roku 1977

RTVS vráti na obrazovku pôvodnú zvučku Večerníčka z roku 1977 Foto: RTVS

Legendárna zvučka bude vo vysokom rozlíšení (HD) a digitálne retušovaná.

 

 

Vo vysielaní sa pôvodná zvučka Večerníčka objaví po prvýkrát na najväčší sviatok najmladších divákov v stredu 1. júna 2016 o 18.45 na Dvojke. RTVS tak urobí v súvislosti so 60. výročím televízneho vysielania na Slovensku

Večerníčková zvučka mala premiéru takmer pred štyridsiatimi rokmi, kedy Československá televízia začala s pravidelným farebným vysielaním. Námet a scenár vytvorila Anna Minichová, pod výtvarné stvárnenie a réžiu sa podpísal Ladislav Čapek, notoricky známu hudbu Jaroslava Celbu interpretoval Filmový symfonický orchester.

„Pôvodná zvučka Večerníčka má digitálne upravený zvuk, obraz prešiel retušou i novými farebnými korekciami a je zdigitalizovaný do HD kvality. Celý proces trval 150 hodín a pracoval na ňom 5-členný tím," povedal pre Omédiách.com Juraj Kadáš z RTVS.

Večerníčkový deduško bude hlavným hrdinom nielen obľúbenej zvučky, ale aj vybraných epizód zo seriálu V chalúpke a za chalúpkou, ktoré budú tvoriť prvojúnové Veľké detské predstavenie.
Špeciálne vysielanie bude s hlasovým komentovaním pre nevidomých (AD) a so skrytými titulkami (ST) pre našich nepočujúcich kamarátov, dodáva RTVS.