Slovak Sport TV3 získal licenciu

Foto: Slovak Sport.TV Foto: Slovak Sport.TV

Nitrianska spoločnosť Slovak Sport získala licenciu na celoplošné digitálne vysielanie na tretí športový kanál. Rada jej ju na zasadnutí koncom augusta schválila.

 

 


Podľa žiadosti o licenciu Slovak Sport.TV3 bude vysielať 24 hodín denne.

SlovakSport.TV3 bude podľa vysielateľa FTA kanál (free-to-air) zameraný na slovenský trh a prinesie okrem slovenského športu aj prenosy zo zámorskej NHL, týždenný magazín o dianí v nemeckom futbalovom klube Borussia Dortmund, českú Gambrinus ligu a veľa iného zo sveta športu, sľubuje vysielateľ.

Bude zameraná aj na akvizičné športové prenosy zo zahraničia.

Plánuje vysielať  v monotypovej programovej ponuke so zaradením 90 perecent športových programov, aktuálnu publicistiku so športovou tematikou.
Štúdio bude umiestnené na Piaristickej ulici  v Nitre, v priestoroch Slovak Sport.TV, personálne aj technicky bude čiastočne využívať portfólio Slovak Sport.TV.
Konateľmi spoločnosti sú spoločníci: Robert Greguš, Jaroslav Jánošík, Lukáš Greguš, pričom za spoločnosť konajú samostatne.

Základné imanie vlastníka je 3 320 miliónov €.
„Štart je naplánovaný na september 2013 a objaví sa u väčšiny operátorov a DVB-T. SlovakSport.TV1 a SlovakSport.TV2 zostávajú dostupné v Slovenskej a Českej republike v SD a HD kvalite," sľubuje spoločnosť.