Pozrite sa, ako vyzerá vynovená Popoluška

Pozrite sa, ako vyzerá vynovená Popoluška Foto: ČT

Rozprávka Tri oriešky pre Popolušku je stále top hitom ako na Slovensku tak aj v Čechách. Česká televízia ju na Veľkonočný pondelok uvedie v novej verzii.

 

 

"Na reštaurovaní filmov sa úspešne podieľame už niekoľko rokov, ale získať kvalitné kópiu Vorlíčkovej rozprávky, ktorú by bolo možné previesť do vysokého rozlíšenia, bolo veľmi ťažké. V Čechách taká verzia neexistovala, " vysvetľuje generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák. ČT sa nakoniec podarilo dohodnúť s nemeckým distribútorom, ktorý mal k dispozícii kvalitnú kópiu, ktorú následne ČT digitálne vyčistila.


ČT v pondelok ponúkne legendárnu rozprávku s veľkým množstvom nových detailov a v originálnej farebnosti.

V reštaurovanej verzii už nie je sneh ružový, ale biely, kožené časti kostýmov stratili oranžový nádych a získali späť svoju pôvodnú farbu aj lesk. Výraznejšie sú aj vzory na odevoch hercov či na nábytku.

 

 

ČT pracuje na zreštaurovaní ďalších filmových hitov ako Vrchní, prchni, Vesničko má středisková či Rozmarné léto. Nasledovať budú aj: Šíleně smutná princezna, Na samotě u lesa, Slavnosti sněženek, Lásky mezi kapkami deště.

Okrem Popolušky Česká televízia na svojom prvom programe cez sviatky odvysiela desiatku ďalších rozprávok, medzi ktorými budú aj známe československé klasické rozprávky.

Ukážka zrekonštruovanej podoby rozprávky od ČT. Pod ňou ukážka HD verzie.