Fico moderátorovi: Všetci do nás pindáte a picháte

Fico moderátorovi: Všetci do nás pindáte a picháte Reprofoto: RTVS

Fico od RTVS požaduje väčší priestor aj náklonnosť pre svoju politiku pri téme utečenci.

 

 

Zoznam médií, s ktorými predseda vlády nie je spokojný, sa rozširuje. Niektorým odmieta odpovedať, inde sa dožaduje oveľa väčšieho priestoru.

Premiér Robert Fico odmieta odpovedať na otázky denníka Sme, Denníka N, vyberá si aj ďalšie médiá. Naposledy sa mu nepáčila otázka o stave v zdravotníctva od redaktorky Markíza a najnovšie útočí aj na redakciu Aktuality.sk.

Cez víkend si vylial dušu aj v debate s moderátorom RTVS v relácii O 5 minút 12, v ktorej šiel na predvolebnej protiutečeneckej vlne v duchu sloganu Chránime Slovensko.

Pri diskusii o téme žaloby slovenskej vlády proti kvótam začal kritizovať RTVS. „Je zvláštne inak, že sedíme na pôde verejnoprávnej televízie, ja skôr očakávam, že by nás mala verejnoprávna televízia podporiť. Veď ide o Slovensko. Ide o naše vlastné záujmy v tejto krajine a všetci do nás pindáte a picháte, že čo ste si to vy dovolili, vláda Slovenskej republiky, podať," povedal Fico. Moderátor mu pritom nedával žiadne kritické otázky, skôr neutrálne. „Pán premiér, ale veď diskutujeme o tom, že či to má zmysel," reagoval moderátor Martin Strižinec.

Odorúčame aj: Výzva k ľudskosti odsudzuje Ficove vyjadrenia v O 5 minút 12 o kšeftovaní

Fico v kritike pokračoval. Požaduje v RTVS väčší priestor ale aj náklonnosť k politike „chránenia," na ktorej má postavenú aj predvolebnú kampaň. „Očakávam aj od vás, že budete vláde vytvárať priestor a budete ju podporovať... Sme proti kvótam, budeme proti kvótam bojovať. A očakávam od verejnoprávnej televízie, že tento oficiálny zahraničnopolitický postoj vlády bude podporovať a nebude ho za každú cenu a vždy atakovať," povedal Fico.

RTVS má byť zo zákona nezávislá.

Ako RTVS na kritiku a požiadavku Fica reaguje? „Témy, ktoré sú súčasťou politického súboja, nebudeme komentovať. RTVS aj v predvolebnom období striktne dodržuje Pravidlá volebného vysielania a príslušné zákony," napísala RTVS v stanovisku pre Omédiách.com.