RTVS v čiernom: Pribúdajú fotky v čiernom s označením #ciernydenRTVS (FOTO) Foto: Facebook Pavol Hubinak

RTVS v čiernom: Pribúdajú fotky v čiernom s označením #ciernydenRTVS (FOTO)

Bývalá moderátorka Na telo má byť šéfkou Úradu na ochranu osobných údajov

Soňu Pötheovú, ktorá na vlastnú žiadosť odišla z pozície šéfky komunikačného odboru Národnej rady, navrhuje vláda za predsedníčku Úradu na ochranu osobných údajov.

 

 


Vláda na svojom poslednom zasadnutí schválila návrh ministra vnútra, v ktorom oznamuje, že doterajšia predsedníčka úradu Eleonóra Kročianová sa z osobných dôvodov vzdala funkcie. Na jej miesto na návrh ministra vláda schválila nomináciu Pötheovej. Návrh ešte musí schváliť parlament.


Pötheová bola šéfkou komunikačného odboru Národnej rady za Pavla Pašku aj Petra Pellegriniho. "Odísť som sa rozhodla už v januári. No odchádzam až teraz, lebo nebol človek, ktorý by na moje miesto nastúpil. Pociťujem to ako potrebu zmeny, posunu a potrebujem byť flexibilnejšia, blíži sa volebný rok," povedala pre Omédiách.com Pötheová, keď 1. apríla na jej pozíciu nastúpil tiež bývalý novinár Martin Dorčák.

Soňa Pötheová v minulosti pracovala v PR, bola aj novinárkou – pracovala ako redaktorka spravodajstva v Markíze a moderovala reláciu Na telo (ešte ako Soňa Bullová).