Obdivovateľka Kočnera Soňa Bullová má vlastnú politickú diskusnú reláciu

Obdivovateľka Kočnera Soňa Bullová má vlastnú politickú diskusnú reláciu Reprofoto Včas

Vydavateľstvo Penty spoločnosť News and Media Holding pre niekdajšiu blízku osobu Mariana Kočnera Soňu Pötheovú (dnes opäť Bullová) vytvorilo už druhú exkluzívnu reláciu.

Bývalá moderátorka Na telo, koučka a bývalá predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov sa z pozornosti verejnosti vytratila pred pár rokmi, keď ju poslanci po odhalení jej komunikácie s Kočnerom odvolali z postu predsedníčky Úradu na ochranu osobných údajov SR. Ako vysoká úradníčka nadbiehala Mariánovi Kočnerovi a jej úrad kvôli Kočnerovi šikanoval novinárov. Aktuálne je novinárkou - jednou z hlavných tvárí vydavateľstva Penty. NMH pre ňu vytvoril v priebehu niekoľko mesiacov hneď dve exkluzívne relácie. V júni mala premiéru jej relácia Dôverne so Soňou Bullovou na webe Plus 7 dní. A včera mala premiéru jej nová spoločensko-politická relácia VČAS Soňa Bullová na webe cas.sk. Denník Nový Čas a web cas.sk len pred pár týždňami prešli pod vydavateľstvo Penty.

Hosťom premiérovej časti diskusie bol nový minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. S moderátorkou hovoril o súkromí, plánoch na ministerstve aj o prvých krokoch na úrade. Rozhovor sa nesie v priateľskom nekonfliktnom duchu, tak, ako keby ho robilo tlačové oddelenie Hlasu.

Na Pluske Bullová stihla priniesť rozhovor s matkou Borisa Kollára, reportáž o tom, ako sa Boris Kollár cíti vo svojej vile ako v raji, rozhovor s údajnou milenkou Václava Havla či s expertom na estetickú chirurgiu.

Soňa Bullová sa politickej žurnalistike venovala pred mnohými rokmi. V čase Markízy Pavla Ruska moderovala hlavnú politickú diskusiu televízie, šéfovala spravodajstvu v TV Luna. Neskôr pracovala v PR biznise a okrem iného podľa Denníka N robila mediálne tréningy pre Pentu. Zastupovala aj Kočnera, keď v roku 2006 kandidoval za primátora Bratislavy. Za druhej vlády Roberta Fica viedla tlačový odbor predsedu parlamentu za Smer Pavla Pašku. V roku 2015 za Ficovej vlády ju zvolili za šéfku Úradu na ochranu osobných údajov SR.

Obdivovateľka Kočnera alias Luke Perryho

Soňa Bullová podľa zachytenej komunikácie z telefónov Kočnera si s ním v priateľskom duchu vymenila viacero správ. Pochvalné SMS posielala Kočnerovi, keď zvolal tlačovku a snažil sa kompromitovať novinárov, kde ich označoval ako Lipšicove stádo a vyhrážal sa zbieraním a zverejňovaním citlivých informácií o novinároch. V tom čase už bola viac ako dva roky šéfkou štátneho Úradu na ochranu osobných údajov SR, ktorý má strážiť osobné informácie občanov krajiny.

Ako napísal Denník N keď 5. októbra 2017 Kočner svojich známych cez WhatsApp požiadal, aby pridali podpisy potrebné na zaregistrovanie strany Cieľ, Bullová ako vtedajšia šéfka Úradu na ochranu osobných údajov SR mu odpísala: „Vy idete na plny plyn“ a pridala status z Facebooku, ktorý už neexistuje. Z ďalšej komunikácie vyplýva, že obsahoval fotografiu. „Absolutna podoba s Vami,“ píše Pötheová. „Nemám FB,“ odpisuje Kočner. „Luke Perry herec,“ vysvetľuje úradníčka Kočnerovu údajnú podobu s hviezdou seriálu Beverly Hills 90210.

Odporúčame aj: Žitná už má novú reláciu, začala s rozhovorom o miliónoch a Sorosovej nadácii

V roku 2019 sa Úrad na ochranu osobných údajov SR pod jej vedením ozval českému webu investigace.cz a oficiálne od redakcie žiadal odpoveď, od koho dostal videonahrávku, v ktorej Dobroslav Trnka spolu s Kočnerom inštalujú nahrávacie zariadenie v priestoroch generálnej prokuratúry. Jej úrad hrozil novinárom pokutou 10 miliónov eur, pokiaľ mu svoj zdroj nevyzradia. Pritom podľa zákona sú novinári povinní svoje anonymné zdroje chrániť.


Podľa vtedajšieho vyjadrenia poslanca Gábora Grendela komunikácia s Kočnerom nebol jediný prešľap Bullovej. Mala sa angažovať aj v kauze resocializačného zariadenia Čistý deň.