Zachránili sme kritické komentáre, ktoré Plavčan na facebooku zmazal

Zachránili sme kritické komentáre, ktoré Plavčan na facebooku zmazal Foto: FB P. Plavčan

Minister Peter Plavčan a jeho admini sú majstrami vo vypínaní, zapínaní a mazaní kritických komentárov. Netušia, čo je krízová komunikácia.

 

 

Posledné týždne boli pre ministra školstva Petra Plavčana mimoriadne hektické. Tlak na jeho odvolanie zo strany opozície aj verejnosti sa stupňuje a podozrenia okolo čerpania eurofondov pribúdajú. Ako to zvláda on a jeho komunikační tím? Mizerne.
Po neúspešnom pokuse s tlačovou besedou, kde pred otázkami ušiel a kritikom poradil nech čítajú deťom knihy, sa snažil vysvetľovať kauzy cez svoj facebookový ministerský profil.

Na oficiálnej facebookovej stránke ministra posledné dva týždne zverejnil Plavčan niekoľko stanovísk, kde reagoval na informácie opozície a médií na podozrenia okolo eurofondov.

Bežné komentáre, v ktorých bol náznak kritiky, spod statusov rýchlo mizli.

Mazalo sa vo veľkom, dokonca na istý čas zmizol aj komentár samotného Plavčana. Ten sa zapojil do diskusie, no keď bolo zrejmé, že Plavčanov komentár v diskusii nevyznieval presvedčivo, celé diskusné vlákno zmizlo, aj s komentárom Plavčana.


Mazanie kritických komentárov sa zmiernilo po sťažnostiach diskutérov a viaceré skryté kritické komentáre po niekoľkých hodinách alebo aj dňoch admin stránky opäť ukázal.

Tu je výber z komentárov z posledných dní, ktoré z facebookovej stránky Plavčana zmizli úplne:

Peripetie s kritickými komentármi mal v minulosti aj predseda SNS a stranícky kolega Plavčana Andrej Danko. Ten z facebooku na istý čas aj odišiel. Potom jeho ľudia vytvorili pre Danka oficiálny facebookový profil, na ktorý môžu prispievať len ľudia, ktorí sú jeho priatelia. Negatívnych komentárov tak veľa nie je. A ak aj nejaké sú, mažú sa aj tie od priateľov.