Redakcia vysvetľuje faux pas titulky, na ktorej k herečke po chemoterapii bez vlasov pribalili šampón na husté vlasy (FOTO)

Redakcia vysvetľuje faux pas titulky, na ktorej k herečke po chemoterapii bez vlasov pribalili šampón na husté vlasy (FOTO) Foto: Facebook

Dosah, aký mala marketingová akcia lifestylového časopisu Story a kozmetickej spoločnosti Schwarzkopf, určite nechce zažiť žiadna spoločnosť.

 „Když ti jde o život, vlasy ani prsa neřešíš,“ je názov exkluzívneho rozhovoru časopisu Story s mladou českou herečkou a speváčkou Annou Slováčkovou, o tom ako bojuje s rakovinou.
Na rozhovor odkazuje aj titulka časopisu, na ktorej je mladá herečka po chemoterapii bez vlasov, pri ktorej niektorí čitatelia našli v tomto kontexte veľmi nevhodný marketingový darček, pribalený šampón na husté vlasy alebo iný prípravok na vlasy od spoločnosti Schwarzkopf.

Na facebooku už týždeň pribúdajú fotky titulky od zákazníkov, s komentármi o nevhodnosti a absolútnej neúcte k žene aj ďalším ľuďom s rakovinou:
Zdroj: Facebook

Požiadali sme o vyjadrenie spoločnosti Henkel, ktorá distribuuje výrobky Scwharzkopf, aj redakciu dvojtýždenníka Story, ktorý vychádza v ČR aj na Slovensku a vydáva ho vydavateľstvo Vltava Labe Press, patriace finančnej skupine Penta.

"Stala sa pre všetky strany mimoriadne nepríjemná vec. Chcem zdôrazniť, že nejde o "marketingový prešľap", ale že to bola nehoda súvisiace s finalizáciou spomínaného čísla," reagovala na otázky Omediach.com projektová manažérka časopisu Pavlína Wolfová, podľa ktorej takéto nemiestne pochybenie nikto neplánoval, a že ide o "súbeh nešťastných okolností."

Na titule Story mala byť podľa jej slov iná celebrita, no na poslednú chvíľu sa redakcia z vážnych dôvodov rozhodla titulnú stranu zmeniť. „Vzhľadom k tomu, že do položky bol v dlhom predstihu naplánovaný príbal - diár, ktorý v drvivej väčšine nákladu mimochodom naozaj je, a diárov nebolo dostatok, marketing sa rozhodol doplniť náklad kozmetikou,“ povedala.

„V súbehu zmeny titulu na poslednú chvíľu a rozhodnutia marketingu rýchlo jednať sa stala táto poľutovaniahodná záležitosť. Ospravedlnili sme sa ako slečne Slováčkovej, tak všetkým, ktorí si na túto zhodou okolností vzniknutú netaktnosť sťažovali,“ dodala Wolfová.

Aktualizácia o stanovisko spoločnosti Henkel (23.1.): "Vzniknutá situácia nás nesmierne mrzí a aj z nášho pohľadu ide o nešťastné spojenie, s ktorým sa nestotožňujeme. Vydavateľa sme požiadali o nápravu a vysvetlenie. Ako inzerent nevieme ovplyvniť titulky médií, s ktorými spolupracujeme, avšak vzniknutú situáciu nevieme vyhodnotiť inak ako zlyhanie ľudského faktora na strane vydavateľa. Veríme, že ide o výnimočnú situáciu, ktorá sa už v budúcnosti nebude opakovať," povedala pre Omediach.com Zuzana Kaňuchová, riaditeľka korporátnej komunikácie a hovorkyňa spoločnosti pre SK/CZ/HU.