TA3 rozhovorom s Ficom a Zemanom pravdepodobne porušila moratórium (VIDEO)

TA3 rozhovorom s Ficom a Zemanom pravdepodobne porušila moratórium (VIDEO) Reprofoto TA3

Televízia TA3 sa dnes v čase moratória pred prezidentskými voľbami rozhodla naživo odvysielať špeciálny rozhovor s bývalým českým prezidentom Milošom Zemanom a premiérom Robertom Ficom.

Na začiatku rozhovoru moderátor Braňo Král upozornil hostí, že je moratórium, že akákoľvek agitácia v prospech alebo v neprospech niektorého kandidáta je prísne zakázaná. Agitácia však napriek tomu odznela a nie jedna.

Na konci rozhovoru sa Miloš Zeman rozlúčil slovami: „Ďakujem za pozvanie a pozdravujte pána Pellegriniho, a odkážte mu, že mu držím všetky štyri palce,“ povedal Zeman. jedného z kandidátov do volieb špeciálne pozdravil aj na začiatku relácie: „Som veľmi rád, že môžem na diaľku pozdraviť svojho priateľa Roberta Fica a sprostredkovane aj Petra Pellegriniho, o ktorého politický osud sa práve teraz u vás jedná.“

TA3 nemusela rozhovor odvysielať práve dnes počas moratória. Keď už sa tak rozhodla, nemusela ho vysielať naživo, mohla tak agitácie z rozhovoru odstrániť. V rozhovore Zeman a Fico chválili sociálno-demokratické hodnoty, Fico sa sťažoval ako pravica zruinovala tento štát, a aká je dôležitá pri riadení štátu sociálna demokracia, kam patrí aj jeden prezidentský kandidát. „Pokiaľ ide o sociálnu demokraciu, dnes je Slovensko pomerne osamotené, pretože v Maďarsku je sociálna demokracia dosť oslabená, to sa týka aj Poľska a bohužiaľ aj ČR. Ja len môžem držať palce politikom, ktorí presadzujú sociálno-demokratické myšlienky, aby sa presadili,“ povedal Fico.

Včera, len pár hodín pred moratóriom priniesla TA3 ďalší špeciálny rozhovor a to s bývalým českým premiérom. Andrej Babiš prišiel v stredu do Bratislavy, aby priamo v kampani podporil jedného politického kandidáta. TA3 pri tej príležitosti priniesla okrem správy o ich spoločnej konferencii aj špeciálny rozhovor, v ktorom Babiš chválil kandidáta za jeho politiku a dokonca aj to "že dobre vyzerá."