Prima spustí spravodajský kanál CNN Prima News

Prima spustí spravodajský kanál CNN Prima News Reprofoto youtube CNN

Televízna skupina Prima spustí v Česku počas 12 mesiacov nový spravodajský kanál CNN Prima News. Kontinuálne spravodajstvo v terestriálnom, káblovom aj satelitnom vysielaní v českom jazyku bude ponúkať na základe partnerstva s firmou CNN International Commercial (CNNIC).

 

 

Obsah bude vytvárať oddelenie spravodajstva skupiny Prima. ČTK to povedala hovorkyňa Primy Gabriela Semová.

CNN Prima News je zatiaľ najnovšou národnou spravodajskou stanicou, ktorej CNN poskytuje licenciu na svoju značku, a zaradí sa tak vedľa ostatných staníc, ktorými sú už napríklad CNN Indonézia, CNN Filipíny, CNN News-18, CNN Turecko, CNNMoney Švajčiarsko a CNN Grécko. Členom redakčnej rady CNN Prima News bude renomovaný novinár z centrály CNN. CNN Prima News bude sídliť v úplne novej spravodajskej centrále v Prahe, ktorá bude vybavená najmodernejším technickým zázemím. Prima sa má tento rok presťahovať z Palmovky do Strašnic do budovy, kde predtým sídlil Vodafone.

CNN Prima News sa stane deviatou stanicou v portfóliu skupiny Prima. Obsahom vysielania bude domáce spravodajstvo zabezpečované skupinou Prima, medzinárodné spravodajstvo a ďalšiej relácie dodávané spoločnosťou CNN. CNN Prima News bude zabezpečovať spravodajský obsah i pre ostatné kanály a on-line platformu skupiny Prima.

Súčasťou partnerskej licencie je popri poskytovaní obsahu CNN a použitia značky tiež rozsiahle poradenstvo, súvisiace so spúšťaním novej spravodajskej stanice.

"Začatím vysielania stanice CNN Prima News začne v Českej republike úplne nová éra dynamického objektívneho spravodajstva, ktoré u nás nemá obdobu, a diváci sa rozhodne majú na čo tešiť. V súčasnej chvíli budujeme v novej centrále v Prahe jedno z najmodernejších štúdií a redakčných zázemie v Európe. Popri spravodajstve ponúkneme aj pestrú ponuku tematických relácií. Vznikne tiež nová on-line platforma s kvalitným obsahom, "uviedol generálny riaditeľ Primy Marek Singer.

CNN International Commercial (CNNIC) je zodpovedná za obchodnú činnosť spoločnosti CNN mimo USA. Zastrešuje všetky obchodné aktivity pre značky, ako sú CNN International, CNN en Español, CNN Arabic, CNN Style, CNN Business a Great Big Story. Do ich aktivít spadá predaj reklamy, sponzoring, rozvoj komerčného obsahu, predaj obsahu, licencovanie značiek, distribúcie a operácie mimo USA, rozvoj podnikania a marketingové služby. CNNIC je lídrom v oblasti medzinárodného predaja reklamy aj jej využitia.

"Spojením medzinárodnej expertízy, šírky pokrytia a kvality obsahu zo strany CNN s hlbokou znalosťou českého prostredia a lokálnych otázok zo strany spravodajstva skupiny Prima vznikne atraktívny programový obsah, ktorý vo výsledku ponúkne unikátne spojenie domáceho a medzinárodného spravodajstva," uviedol riaditeľ divízie obsahu a licencií CNN International Commercial Roland Nikolaou.

.