Čínski filmári natáčajú v Prahe romantický seriál

Čínski filmári natáčajú v Prahe romantický seriál Foto: czechurism.com

Čínští filmaři si vybrali Prahu jako dějiště dalšího ze svých seriálů.

 

 

Od 10. do 20. března v metropoli čínsko-český štáb natáčí romantický seriál Peříčko letí do nebe, jehož hlavního hrdinu z řad čínských podnikatelů osud zavede až do českého hlavního města. Projekt, který by mohla čínská televize začít vysílat koncem roku, dnes v Praze představili jeho producenti.

Asi čtyřicetidílné Peříčko letí do nebe vypráví podle producenta Wu Ťi-pchinga výjimečný příběh Číňana, který se v dobách ekonomických reforem vypracoval z malého místního podnikatele na velkého mezinárodního byznysmena, kterému se vlastními silami podařilo vybudovat ekonomické království. Podle Wu je to příběh o splněném snu.

Seriál se začal natáčet loni v listopadu v Číně. Do Prahy se podle producenta filmaři přesunuli nejen proto, že je česká metropole nádherným městem, ale i díky kvalitnímu a profesionálnímu filmařskému zázemí, které nabízí. Natáčení se v těchto a příštích dnech uskuteční v samém centru Prahy. Točit se má například na Staroměstském náměstí nebo na Náplavce. Filmaři vyjedou ale i mimo hlavní město, aby natáčeli v Českém Krumlově nebo Písku.

Čínští filmaři zamířili do Česka v poslední době poněkolikáté. Například loni na podzim v Praze, Plzni, Liberci nebo Terezíně točili zatím největší česko-čínský koprodukční seriál Poslední vízum (Last Visa). Děj tohoto seriálu vychází z reálného životního příběhu čínského velvyslance Cho feng-šana. Až do své smrti v roce 1997 nikomu neprozradil, že když v letech 1938-1940 pracoval jako čínský konzul na velvyslanectví ve Vídni, zachránil tisíce Židů před koncentračními tábory tím, že jim vydával víza a pomáhal s vycestováním z Evropy. Po jeho smrti se mu proto začalo přezdívat čínský Oscar Schindler.

V tomto válečném seriálu si zahráli i čeští herci včetně Jana Révaie nebo Kateřiny Sokolové. V natáčeném seriálu se Češi neobjeví.