Spoločnosť Eset poslala Blahovi predžalobnú výzvu za šírenie neprávd a dezinformácií o firme (VIDEO)

Spoločnosť Eset poslala Blahovi predžalobnú výzvu za šírenie neprávd a dezinformácií o firme (VIDEO) Reprofoto FB Ľ.Blaha

Spoločnosť Eset poslala poslancovi Smeru Ľubošovi Blahovi predžalobnú výzvu. Reaguje tak na neustále útoky Blahu na firmu. O liste informoval Blaha na facebooku.


"Vyzývajú ma, aby som sa zdržal ďalších vyjadrení, aby som ich prestal kritizovať, aby som vymazal všetko, čo som doteraz napísal či natočil a aby som sa im verejne ospravedlnil. Inými slovami firma Eset sa ma snaží umlčať,“ povedal Blaha na Facebooku.

„Spoločnosť ESET môže potvrdiť, že pánovi Ľubošovi Blahovi bola doručená predžalobná výzva, ktorá súvisí s jeho nepravdivými a nepodloženými výrokmi na adresu spoločnosti ESET počas uplynulých týždňov. Ide o štandardný postup a súčasť právnych krokov, ktoré sme podnikli s cieľom ochrániť dobré meno spoločnosti ESET,“ napísala v reakcii pre Omediach.com spoločnosť Eset.

Blaha, ktorý vychvaľuje komunistický režim, útočí na mimovládky, médiá a pravicu, šíri hoaxy, otvorene sa hlási k médiám, ktoré šíria dezinformácie a konšpirácie, už niekoľko týždňov šíri na facebooku útoky na spoločnosť Eset. Šíri podobné konšpirácie o Esete, ako šíria proruské a dezinformačné weby o Georgovi Sorosovi. Tvrdí, že sa firma snaží ovládnuť Slovensko a podobne.

„Viete, milí páni z Esetu, to čo robím ja, je úplne normálna spoločenská kritika toho, že sa vy angažujete v politike. Vy už nie ste obyčajná firma, vy už nie ste partia ITčkárov. Vy financujete liberálne médiá, liberálnych politikov a liberálne mimovládky. To znamená, že ste osoby vo verejnom záujme. My vás môžeme kritizovať, o tom je sloboda slova, o tom je demokracia,“ povedal vo videu obhajca normalizácie a propagátor marxizmu Blaha, ktorý kritické názory pod svojimi komentármi maže, a na všetkých kriikov dáva BAN, aby nemohli na jeho tvrdenia reagovať.

Odporúčame aj: Mazáč, si trápny a nechutný smerácky hajzlík… Vychádza kniha komentárov, ktoré Blaha zmazal (VIDEO)

 

„Plne rešpektujeme, že sprostredkúvať verejnosti svoje názory a komentovať aktuálne spoločenské dianie je realizáciou ústavou garantovaného práva na slobodu prejavu každého občana. Právna analýza príspevkov p. Blahu na sociálnych sieťach však ukázala, že cieľom príspevkov nie je objektívne informovať či vecne kritizovať aktuálne udalosti. Naopak, cieľom príspevkov sú bezdôvodné a ničím nepodložené verbálne útoky na spoločnosť ESET a jej predstaviteľov. Šírenie neprávd a dezinformácií nemá so slobodou prejavu nič spoločné,“ píše spoločnosť v svojej reakcii.

Upozorňuje zároveň, že prezentované názory Blahu sú zo svojej podstaty založené na nepravdivých a vykonštruovaných tvrdeniach a ich cieľom je poškodiť reputáciu spoločnosti ESET a vykresliť ju v negatívnom svetle. „Spoločnosť ESET vždy rešpektovala a rešpektuje právne predpisy Slovenskej republiky a Európskej únie ako aj vysoké etické a morálne štandardy. Je globálnym lídrom v odvetví kybernetickej bezpečnosti a výnimočným príkladom úspechu slovenskej firmy vo svete. Preto sa voči nepravdivým výrokom p. Blahu ale v budúcnosti aj kohokoľvek iného budeme brániť dostupnými právnymi prostriedkami,“ napísala spoločnosť Eset.