Prezidentská kancelária hľadá špecialist(k)u na boj s konšpiráciami

Prezidentská kancelária hľadá špecialist(k)u na boj s konšpiráciami Ilustr. foto KP SR

Kancelária prezidenta zverejnila inzerát, prostredníctvom ktorého hľadá špecialist(k)u na boj s konšpiráciami a znižovanie ich negatívneho spoločenského dopadu.

Prezidentka Zuzana Čaputová je častým terčom útokov konšpirátorov, dezinformačných webov a objektom nenávistných prejavov.

Od nového pracovníka sa očakáva skúmanie zverejnených dezinformácií, konšpirácií a hoaxov z pohľadu potencionálneho vplyvu na spoločnosť, vyvracanie hoaxov a konšpirácií, uvádzanie dezinformácií na sociálnych sieťach na pravú mieru, objasňovanie kompetencií prezidenta republiky a kancelárie ale aj identifikácia falošných profilov a mapovanie prejavov hate speech-u na sociálnych sieťach vo vzťahu k prezidentovi republiky a kancelárii.

Odporúčame aj: Zem a Vek upravil nos Čaputovej ako na antisemitských karikatúrach

Špecialista bude mať na starosti aj online komunikáciu, sledovanie, monitorovanie a vyhodnocovanie digitálneho obsahu v súvislosti s činnosťou prezidenta republiky, tvorba analýz komunikácie a príspevkov týkajúcich sa prezidenta republiky a kancelárie na sociálnych sieťach, tvoru komunikačnej stratégie kancelárie v oblasti narábania s hoaxami, konšpiráciami a dezinfomáciami.

Predpokladaný termín ukončenia výberového konania je piatok 5. marca.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank.  Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.