Prinášame návod, ako vidieť na Facebooku všetko, čo chcete, a chronologicky. Bez Prieskumníka

Prinášame návod, ako vidieť na Facebooku všetko, čo chcete, a chronologicky. Bez Prieskumníka Foto: Facebook

    

 

 

Spoločnosť Facebook si vybrala šesť pokusných krajín, kde testuje svoj nový nie veľmi vydarený nápad s delením príspevkov, žiaľ medzi pokusnými králikmi je aj Slovensko. Facebook testuje nový spôsob ukazovania príspevkov a to rozdelením na dve časti Novinky a Prieskumník. V Novinkách (News Feed) po novom ukazuje len príspevky od priateľov, rodiny a sponzorované odkazy. A v Prieskumníkovi (Explorer Feed), ktorý je označený ružovou raketou, príspevky zo stránok. Mimochodom pri tomto delení akosi pozabudol na príspevky zo skupín.

Aj keď samotný Facebook vám odporúča, aby ste príspevky zo stránok hľadali v Prieskumníku, my vám odporúčame iné praktickejšie riešenie.

Prieskumník totiž ukazuje príspevky chaoticky – aj staré niekoľko dní, dáva medzi ne statusy stránok, ktoré ste si nevybrali, ale on ich odporúča, len preto, aby ste rolovali dlhšie a tým pádom zachytili viac reklám a sponzorovaných statusov. Aj keď strávite viac času na facebooku, informácií máte menej ako v minulosti.

Ak chcete stránky sledovať cez Prieskumník, použite tieto odporúčania.

Ponúkame lepšie riešenie pri ktorom Prieskumník používať nemusíte. Použijete starší facebookový nástroj ZOZNAM PRIATEĽOV. Uvidíte príspevky zo stránok a od ľudí, ktorých ste si vybrali, bez sponzorovaných odkazov a chronologicky. Nemusíte pritom vôbec navštevovať Prieskumník.

Nástroj ZOZNAM PRIATEĽOV (ktorý máte v ľavom stĺpci na obrazovke) umožňuje vytvoriť vlastný zoznam, do ktorého okrem priateľov, sledovaných osôb môžete pridať aj stránky.

Výsledkom je, že keď si následne kliknete na vytvorený nový zoznam (pomenujete ho ako chcete), tak vidíte všetky príspevky ľudí ale aj stránok a to chronologicky.

Ako na to?

Ja som si vytvorila zoznam s názvom MEDIA LUDIA. Do zoznamu som pridala dôležité médiá a ľudí z médií (pretože píšem o médiách). Dôležité je, aby ste si do zoznamu dali na začiatku aspoň jedného (aj viac) priateľov, inak vás to ďalej nepustí. Uložíte to (vytvoriť).

Zoznam následne otvoríte a už je možné pridávať aj sledované osoby a stránky.

 

Na tento zlepšovák upozornil Blog mindshare.

Odporúčame aj: Spoločnosť Facebook konečne prehovorila, o čo jej pri testovaní Slovenska ide

Môžete si takto vytvoriť aj viacero skupín. Napríklad PRACOVNÁ (kde dáte stránky, potrebné pre prácu a ľudí z práce), DOMÁCA, kde dáte rodinu, kamarátov a oddychové stránky a podobne. Je to praktické, prehladné a hlavne prináša to úsporu času.

 Ak vás zaujíma zákulisie médií a novinky v médiách môzete si pridať do zoznamu aj náš web: