Vyšetrujú údajnú krádež identity manželky francúzskeho prezidenta

Vyšetrujú údajnú krádež identity manželky francúzskeho prezidenta Foto: FB B. Macron

Šéf kancelárie francúzskej prvej dámy Brigitte Macronovej podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa kvôli krádeži identity.

 

Ktosi totiž údajne rozosielal menom prezidentovej manželky falošné e-maily a dožadoval sa v nich rôznych výhod, informovalo dnes rádio RTL.

Podľa rozhlasovej stanice e-maily z domény presidence.fr dostávali rôzne luxusné reštaurácie a hotely, ktoré na ich základe nadobúdali dojem, že ich o láskavosti ako zabezpečenie stola pre svojich spolupracovníkov a rôzne iné výhody žiada priamo manželka francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Napríklad istý hotel v Maroku dostal podľa RTL žiadosť, aby niekto vyzdvihol na letisku synovca Brigitte Macronovej. Austrálsky automobilový zväz ktosi v e-maile žiadal, aby zabezpečil známym prvej dámy dva lístky na preteky Formuly 1. Na krádež identity sa podľa AP prišlo po tom, čo sa niektorí adresáti snažili overiť pravosť e-mailov priamo v Elyzejskom paláci, ktorý má registrovanú doménu elysee.fr.

Zdroj z okolia Macronovej pre RTL povedal, že ide o jasný pokus poškodiť dobré meno prezidentovej manželky. Oficiálne sa ale kancelária Macronovej k prípadu zatiaľ nevyjadrila. Parížska prokuratúra agentúre AP však potvrdila, že začala vec vyšetrovať.

Francúzsky prezident Macron je s bývalou učiteľkou francúzštiny, ktorá je o 25 rokov staršia ako on, ženatý od roku 2007. Spoznali sa na strednej škole, keď mal Macron len 15 rokov. Práve vzťah so staršou ženou sa po prvom kole prezidentských volieb stal vďačnou témou svetových médií.

V súčasnosti má Macronová kanceláriu v prezidentskom paláci a pravidelne vyráža mimo Paríž, aby podporovala politiku svojho manžela, predovšetkým v sociálnej oblasti a vzdelávaní.