Podvodníci zneužili Macronovú na propagáciu krému proti vráskam

Podvodníci zneužili Macronovú na propagáciu krému proti vráskam Foto: FB Brigitte Macron

Niekoľko desiatok Francúzok naletelo podľa francúzskeho denníka Le Parisien podvodnej kozmetickej firme, ktorá na internete inzerovala krém proti vráskam a tvrdila, že ho úspešne používa aj manželka prezidenta Brigitte Macronová.

 

Firma najprv použila na svojom webe Beauty and truth falošné články, ktoré graficky pripomínali články zo serióznych spravodajských serverov. V nich sa písalo o skvelých účinkoch krému. Texty sprevádzali fotografie žiariace Macronovej naznačujúce, že krém, ktorý "by mohol zmeniť starostlivosť o pleť raz navždy", používa.

Niektoré ženy si za necelé štyri eurá kúpili vzorku, ale po zadaní bankových údajov zistili, že si kúpili "predplatné" s cenou 88 eur za jeden kus.

Advokát Macronovej už podľa Le Parisien požiadal o zablokovanie príslušných internetových stránok a zvažuje ďalšie kroky. Nie je to pritom prvýkrát, čo podvodníci zneužili meno prvej dámy, dodal denník. Na konci marca Elyzejský palác zistil, že s odvolaním sa na Brigitte Macronovú sa ktosi dožaduje zvláštneho zaobchádzania v luxusných reštauráciách a hoteloch.