Daniel Krajcer mieri do médií

Daniel Krajcer mieri do médií Foto: FB: Daniel Krajcer

Bývalý redaktor a moderátor televízie Markíza a bývalý minister kultúry Daniel Krajcer sa vracia do médií.


Nie však späť do klasickej televízie na obrazovku ale do internetových médií.

Bude mať na starosti spravodajský web, ktorý plánuje z titulky Zoznam.sk urobiť spoločnosť Zoznam. "Dohodol som sa, že pomôžem pri reštarte spravodajského portálu Glob.sk, ktorý patrí pod Zoznam.sk. Vychádzam z toho, že ako bývalý moderátor mám skúsenosti v žurnalistike, ktoré by som rád odovzdal aj pri nastavení koncepcie vynoveného webu," povedal Daniel Krajcer pre Stratégie, ktoré o tom informujú.

Krajcer, ktorý je členom výkonnej rady strany SKOK, ďalej dodal, že to nebude portál, ktorý ma vopred nastavený nejaký ideologický rámec.

Pôvodne bol zámer vytvoriť spravodajský web z titulky Zoznamu, ktorý prioritne slúži ako vyhľadávač. „Zoznam.sk bude spravodajská značka tak, ako sú Topky.sk. Zoznam bude mať vlastnú cieľovku a vlastnú redakciu,“ povedal šéf Zoznamu Martin Mác v rozhovore pre Stratégie na začiatku apríla. Pod Zoznam patrí aj web Topky.sk. „Budem mať dve redakcie – Zoznam.sk a Topky.sk. Chcem, aby sa zo Zoznamu stala vierohodná značka v segmente spravodajstva, kde budú ľudia kvôli serióznemu obsahu a nie kvôli bulváru,“ povedal Mác.

Krajcer začínal ako redaktor Slovenského rozhlasu. V rokoch 1996-2006 bol redaktorom spravodajstva televízie Markíza a moderátorom politickej diskusnej relácie SITO. Neskôr mal podobnú reláciu De Facto v televízii JOJ, kde bol zároveň riaditeľom pre publicistiku a strategické projekty. V roku 2010 vstúpil do politiky – najprv to bola strana Sloboda a Solidarita, za ktorú bol aj ministrom kultúry, neskôr strana NOVA a potom strana SKOK!