Reakcia štátneho tajomníka na otvorený list Ruského veľvyslanectva Foto: FB R.O.

Reakcia štátneho tajomníka na otvorený list Ruského veľvyslanectva

06.03.2019 18:30 | Internet | Róbert Ondrejcsák

Štátny tajomník ministerstva obrany Róbert Ondrejcsák sa ohradil voči kritike zo strany Veľvyslanectva Ruska na Slovensku, ktoré dnes zverejnilo kritický list

Našťastie nežijeme pred rokom 1989, kedy ruské/sovietske veľvyslanectvo diktovalo kto a čo môže na Slovensku povedať či písať.
Žijeme v slobodnej a demokratickej krajine, ktorá je sebavedomým členským štátom Európskej únie a NATO.

Ja som oficiálnym predstaviteľom Slovenska, štátnym tajomníkom Ministerstva obrany SLOVENSKEJ REPUBLIKY a nie Ruskej federácie. Preto moje stanoviská sú formulované v súlade so záujmami a stanoviskami Slovenskej republiky a nie na základe naratívu Ruska.
To, že Krym bol ilegálne anektovaný a okupovaný a že došlo k ruským vojenským operáciám, sú fakty ktoré uznávajú všetky členské štáty EU a NATO.

Veľvyslanectvo Ruskej federácie bezprecedentne zasahuje do vnútorných záležitostí SR, aj kádrovaním oficiálnych predstaviteľov SR - perla: "kým je takýto úradník vo vedení vojenského rezortu, slovenská verejnosť sa skutočne nemôže cítiť bezpečne". Neviem si predstaviť, že by slovenský diplomat používal podobný jazyk a spôsoby voči oficiálnym predstaviteľom Ruska.

Ani takéto agresívne reakcie Veľvyslanectva Ruskej federácie, či kohokoľvek, ma neodradia od realistického pomenovávania situácie na základe faktov, ani v budúcnosti.

Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

1. Na koncertoch bez mobilu, aj tak padali na festivale Pohoda rekordy

Orange a festival Pohoda idú ruka v ruke už osem rokov k stále vydarenejším ročníkom tohto obľúbeného festivalu. Tento rok však návštevníci nezdieľali len jedinečnú atmosféru, hudbu či zážitky s priateľmi, ale aj myšlienku o zodpovednom používaní telefónu či podporu ekologického recyklovania elektro-odpadu. Štatistiky sú aj tento rok plné rekordov.

Ten chlapec jej môže zničiť život!

2. Ten chlapec jej môže zničiť život!

Občas sa ocitnete v situácii, ktorá môže radikálne zmeniť váš život. Nielen týždne a mesiace, ktoré prídu. Ale celý váš život...

Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

3. Začal sa súd s Ruskom a Kočnerom za falšovanie zmeniek televízie Markíza

Dnes začalo súdne pojednávanie s exministrom hospodárstva a bývalým riaditeľom televízie Markíza Pavlom Ruskom a kontroverzným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze falšovania štyroch zmeniek vystavených na sumu v celkovej výške takmer 69 miliónov eur, ktorých preplatenie vymáhala aj od Markízy jedna z Kočnerových firiem.

Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

4. Najlepšie zarábajúcim filmom všetkých čias sa stal Avengers: Endgame (VIDEO)

Pozrite si aktuálny rebríček najlepšie zarábajúcich filmov v histórii.

Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

5. Novým stratégom Mayer/McCann Erickson sa stal Martin Kozár

O júla tohto roku pôsobí na pozícii Head of Strategy reklamnej agentúry Mayer/McCann Erickson Martin Kozár.

Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

6. Ministerka kultúry vymenovala nových členov Rady Slovenského filmového ústavu

Rada Slovenského filmového ústavu má nové zloženie. Ministerka kultúry Ľubica Laššáková vymenovala štyroch nových členov.

Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

7. Fico: Hlavnú vinu na stave slovenskej spoločnosti nesú slovenské médiá

Predseda Smeru-SD dnes pobúril článok Nového Času, na facebooku opäť kritizuje slovenské médiá.

Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

8. Ukrajinský prezident navrhol výmenu novinára Vyšynského za Sencova

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes navrhol výmenu novinára Kyryla Vyšynského väzneného v Kyjeve za režiséra Oleho Sencova odsúdeného v Rusku na dvadsať rokov.

Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

10. Na komunikačnom oddelení v Tescu sú zmeny

Na komunikačnom oddelení spoločnosti Tesco Slovensko došlo k viacerým zmenám.