Slovenská sporiteľňa spustila Apple Pay a novým klientom prináša účet zadarmo (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa spustila Apple Pay a novým klientom prináša účet zadarmo (VIDEO) Foto: SlSp

Najväčšia banka na Slovensku ako jedna z prvých bánk spustila službu Apple Pay - jednoduchý, bezpečný a diskrétny spôsob platenia, ktorý je pre ľudí zároveň rýchly a pohodlný.

 

Po tom, čo vlani vo februári priniesla službu Google Pay, sú lné platby v Slovenskej sporiteľni dostupné pre oba operačné systémy. Banka sa súčasne rozhodla umožniť všetkým Slovákom, aby si vyskúšali digitálne novinky, a preto až do konca roka ponúka novým klientom účet zadarmo.

 „Ako najväčšia digitálna banka prinášame mobilné platby cez Apple Pay hneď v deň ich príchodu na Slovensko. Veríme, že moderné Slovensko potrebuje čo najdostupnejšie digitálne služby, a preto sme sa rozhodli dať možnosť inovatívne platiť aj tým, ktorí ešte nie sú našimi klientmi. Vďaka účtu zadarmo si to budú môcť vyskúšať všetci Slováci,“ povedal Zdeněk Románek, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za retailové bankovníctvo.

Ako to v praxi funguje?

Platenie je jednoduché. Službu spustíte podľa generácie telefónu buď dvojklikom na tlačidlo „Home“ alebo na bočné tlačidlo, ktoré aktivuje aplikáciu Wallet a vašu predvolenú kartu. Telefón po následnom odblokovaní (FaceID/TouchID/PIN) stačí priložiť k terminálu. Keďže ste ho odomkli bezpečne, môžete platiť sumy až do výšky limitu platobnej karty. Platiť môžete aj hodinkami Apple Watch, ak si do nich pridáte kartu cez aplikáciu Watch. Platba prebehne prostredníctvom NFC technológie.

Foto: Slovenská sporiteľňa

Bezpečnosť služby

Bezpečnosť a súkromie sú základnými stavebnými prvkami Apple Pay. Služba pri platení používa špecifické číslo zariadenia (token) a jedinečný kód transakcie. Číslo platobnej karty sa na zariadení ani na serveroch Apple nikdy neukladá a Apple ho neposkytuje ani obchodníkom. Navyše, na rozdiel od straty peňaženky, môžete v prípade straty telefónu vďaka funkcii „Nájdi moje zariadenie” zistiť jeho polohu a Apple Pay deaktivovať. Pri strate telefónu nie je nutné blokovať fyzickú platobnú kartu, pretože jej údaje sa v telefóne nenachádzajú.

Podporované zariadenia

Apple Pay funguje cez aplikáciu alebo prehliadač Safari na nasledovných zaradeniach: iPhone 6 a novšie, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generácia), iPad Air 2, iPad mini 3 a novšie. Cez prehliadač Safari môžete Apple Pay využívať aj na počítači Mac, ktorý bol vyrobený v roku 2012 alebo neskôr na operačnom systéme macOS Sierra; potvrdiť platby je možné cez iPhone 6 (a novší), Apple Watch, alebo cez Touch ID na novom MacBook Pro.

Foto: Slovenská sporiteľňa

Účet zadarmo

Slovenská sporiteľňa ponúka účet zadarmo až do konca roka 2019 všetkým novým klientom, ktorí oň požiadajú do konca augusta. Účet bez poplatku však môžu mať aj po uplynutí bezplatného obdobia. Stačí splniť tri jednoduché kroky – mesačne zaplatiť kartou aspoň 200 eur, využívať minimálne tri pravidelné platby (trvalé príkazy, inkasá) a pravidelne si sporiť.