Profesionáli z call centra Slovenskej sporiteľne oddnes pomáhajú v boji s koronavírusom

Profesionáli z call centra Slovenskej sporiteľne oddnes pomáhajú v boji s koronavírusom Ilustr. foto Slovenská sporiteľňa

Desať expertov z call centra Slovenskej sporiteľne oddnes posilnilo kapacity štátnej infolinky a pomáha odpovedať na otázky ľudí ohľadom COVID-19.

Banka v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR vyčlenila tím skúsených operátorov, ktorí budú riešiť enormný počet otázok verejnosti a pomáhať tak zvládnuť dopady pandémie. Medzi najčastejšie otázky ľudí patrí napríklad celoplošné testovanie, vládne nariadenia, či otázky o režime na štátnych hraniciach. Slovenská sporiteľňa tak pokračuje v pomoci pre Slovensko, keďže už počas prvej vlny pandémie prispela na boj s koronavírusom sumou milión eur.

„Som hrdý na to, že moji kolegovia využijú svoje skúsenosti a zručnosti v náročnom období, ktorým prechádza Slovensko. Ďakujem im, že sa na to bez zaváhania dali a verím, že aj vďaka svojmu nasadeniu a profesionalite pomôžu tam, kde treba. V Slovenskej sporiteľni nám ako zodpovednej firme záleží na zdraví a budúcnosti našej krajiny. Už počas prvej vlny pandémie sme klientom pomáhali s odkladom splátok, bezpečným bankovaním, vysvetľovali sme im aktuálnu situáciu na finančných trhoch a riešili ďalšie otázky,“ povedal Peter Krutil, generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne.

Jednou z operátoriek je aj Jana Lenčéšová, ktorá v Slovenskej sporiteľni pracuje viac ako 5 rokov. „Som rada, že môžem pomôcť našim zdravotníkom v aktuálnej situácii. S telefonovaním a komunikáciou s ľuďmi všetkých vekových skupín po celom Slovensku sa venujem už veľa rokov, a verím, že moje doterajšie skúsenosti budem vedieť zúročiť aj počas tejto výzvy,“ vysvetľuje operátorka.

Desať operátorov, ktorí posilnili kapacity štátnej infolinky, v priebehu jedného mesiaca zvládne vybaviť 10-tisíc hovorov. Call centrum Slovenskej sporiteľne už počas prvej vlny pandémie ukázalo, že aj napriek sťaženým pracovným podmienkam a mnohým obmedzeniam vie pomáhať klientom. Doteraz celkovo v súvislosti s koronakrízou vybavilo až 65-tisíc hovorov, 22- tisíc mailov a 600 chatov.

KORONAVÍRUS - CALL CENTRUM PRE VEREJNOSŤ:

0800 174 174
+421 222 200 910 zo zahraničia
02/32 35 30 30