Tragédia Prešov: Bezpečnostná kamera zachytila moment výbuchu (VIDEO)

Tragédia Prešov: Bezpečnostná kamera zachytila moment výbuchu (VIDEO) Reprofoto Al Dente restaurant

Video z bezpečnostnej kamery zachytilo moment výbuchu 12-poschodovej bytovky v piatok o 12:13.

 Na sociálnych sieťach od včerajšieho poludnia pribúdajú rôzne videá a fotografie z miesta tragickej udalosti v Prešove. Reštaurácia, ktorá sídli na rovnakej ulici ako 12-poschodový panelák, dnes zverejnila samotný moment výbuchu. Na videu vidieť pohľad na ulicu ešte s nepoškodenou bytovkou, následne mohutnú explóziu, po ktorej vyletí do povetria vrchná časť najvyššieho poschodia a následne tlakovú vlnu.

"Milí priatelia, tu je krátke video zo včerajšej tragickej udalosti, ktoré zachytila naša bezpečnostná kamera. Uverejňujeme ho pre tých, ktorí nevedeli pochopiť, prečo sme mali zatvorené," napísala dnes reštaurácia Al Dente, ktorá sídli na Mukačevskej ulici.

Výbuch si vyžiadal 8 obetí a viac ako 40 zranení.

Požiar sa podarilo uhasiť až v sobotu ráno.

Foto: Polícia SR

Odporúčame aj: Žiadna úcta: Pluska zverejnila skok zúfalého muža z horiacej bytovky ako exkluzívne video

Príčina udalosti zatiaľ nie je známa, jedna z obyvateliek upozornila, že v dome bol cítiť plyn.

Podľa predbežných informácií explózia nastala okolo poludnia medzi deviatym a 12. poschodím stavby a zrútilo sa jej vnútorné schodisko. Plamene následne zasiahli časť domu od šiesteho podlažia vyššie, pričom štyri horné poschodia podľa hasičov úplne vyhoreli. Explózia poškodila strechu. Hasiči z poškodenej stavby evakuovali 34 ľudí. Počas dňa upozornili na hroziace zrútenie budovy, v ktorej po explózii uviazlo niekoľko osôb. Budovu by mal dnes pozrieť statik, ak to bude možné.