Vrtieť psom končia s aktívnym blogovaním, chcú radiť politikom

Vrtieť psom končia s aktívnym blogovaním, chcú radiť politikom

Autori blogu Vrtieť psom Radovan Choleva a nemenovaný „aktívny novinár" ohlásili, že sa chcú oficiálne živiť politickým marketingom.

 


Autori blogu Vrtieť psom po pol roku končia s pravidelnými komentármi, v ktorých najprv anonymne „hodnotili slovenskú politiku z pohľadu komunikácie jej aktérov a odkrývania ich skutočnej motivácie." Písať budú, ale už len občas a z inej pozície.
V nedeľu večer ohlásili koniec pravidelnému písaniu na blogu a zhodnotili polročné fungovanie blogu. „Blog Vrtieť psom sme chceli písať anonymne - s filozofiou, že ani dieťa, ktoré zakričalo „cisár je nahý", nemalo meno." Po troch mesiacoch však identitu jedného z dvoch hlavných autorov odhalila Miroslava Kernová na webe omediach.com. Odvtedy sme čelili tomu, čomu sme sa chceli anonymitou vyhnúť – útokom „ad hominem," napísali autori. Pochválili sa však aj tým, že od ich odhalenia ich kontaktovali viacerí záujemcovia s ponukou, aby pre nich začali pracovať.

 R.Choleva „Po dlhých úvahách sme sa napokon rozhodli, že sa od 1. júla staneme firmou a budeme sa politickému marketingu venovať profesionálne," napísali.

Odporúčam aj: Novinári anonyma z Vrtieť psom povýšili na marketingového guru


Politický marketing pre jedného z autorov blogu Radovana Cholevu nie je nič nové, politikom radil aj v minulosti, keď bol poslaneckým asistentom a neskôr poradcom starostky Tatiany Rosovej (SDKÚ), či šéfom tlačového oddelenia bratislavského župana Pavla Freša (SDKÚ).

„Považovali sme za seriózne, aby vedeli, že to čo sme doteraz robili ako hobby a v našom ponímaní aj verejnú službu, sa čoskoro zmení na našu prácu," povedal pre Omédiách.com Choleva. Firmu zatiaľ nezaložili. "O založení firmy budeme informovať, keď to bude aktuálne," dodal Choleva.

Druhým autorom blogu je „aktívny novinár". „Na zverejnenie mena spoluautora blogu v tejto chvíli nevidíme dôvod," povedal Choleva.