George prichádza s ďalšími inováciami. Slovenská sporiteľňa rozširuje aj rodinu x-payov

George prichádza s ďalšími inováciami. Slovenská sporiteľňa rozširuje aj rodinu x-payov Ilustr. foto: Slovenská sporiteľňa

K Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay sa pridávajú ďalšie dve možnosti. Nákupy zjednoduší aj výber hotovosti z bankomatu cez apku.

Bankové inovácie uľahčujú ľuďom život a Slováci si na to stále viac zvykajú. Aplikáciu George už aktívne využíva takmer 800-tisíc klientov. Najviac samozrejme medzi ekonomicky aktívnym obyvateľstvom. Vo veku od 27 do 40 rokov je viac ako tretina klientov, viac ako 40 percent má medzi 41 až 64 rokov a mladých od 15 do 26 rokov je už vyše 15 percent.

Slovenská sporiteľňa pridáva od polovice mája pre nich ďalšiu technickú vychytávku – výbery z bankomatu cez Georgea. „Bezkartové výbery budú fungovať na všetkých našich 750 bankomatoch po celom Slovensku,“ konštatuje Juraj Barta, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za retailové bankovníctvo.

Pri tejto inovácii ide aj o zvýšenú bezpečnosť. Výber sa bude potvrdzovať cez mToken a jednorazový kód bude mať platnosť 15 minút. Bezpečnosť podčiarkuje aj obmedzenie výšky výberu. Na jedenkrát sa bude dať vybrať najviac 200 eur.
Okrem toho však prichádza najväčšia banka na Slovensku aj s ďalšími technickými novinkami. Ako prvá na trhu prináša Swatch Pay. „Chceme, aby naši klienti mali z bankovania čo najlepší zážitok. Platba smart hodinkami im zjednodušuje život. Sme radi, že sa nám neustále darí prinášať na trh užitočné novinky, čo je úloha lídra na trhu,“ konštatuje Juraj Barta.

Platby cez Swatch Pay využívajú rovnakú technológiu, ako ostatné smart hodinky, ktoré už má Slovenská sporiteľňa v ponuke. „V náramku nie sú uložené údaje o samotnej karte, iba jej token, ktorý je špecificky vygenerovaný pre konkrétne zariadenie. Bezpečnosť a pravidlá pri platbe cez Swatch Pay sú rovnaké ako pri platbe fyzickou kartou“ vysvetľuje Marta Cesnaková.

Proces pridávania karty do hodiniek je veľmi podobný ako pri aplikáciách Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay aj Xiaomi Pay. Posledné menované rozšírenie rodiny x-payov priniesla Slovenská sporiteľňa na trh krátko pred Swatch Pay.

To, že Slovenská sporiteľňa patrí k lídrom na trhu medzi bankovými inováciami svedčí aj fakt, že za posledný rok priniesla ako prvá pravidelné investovanie do ETF fondov cez Georgea, investičný plán, príspevok na dôchodkové sporenie v druhom a treťom pilieri či platbu omeškaného poistného. „Zároveň sme pridali do aplikácie možnosť prepnutia do ukrajinčiny, aby sme uľahčili bankovanie aj našim novým klientom, ktorí našli na Slovensku útočisko pred ruskou vojnou,“ dopĺňa Marta Cesnaková.