Netflix s reklamami má pol roka po spustení päť miliónov užívateľov mesačne

Netflix s reklamami má pol roka po spustení päť miliónov užívateľov mesačne

 Vysielanie streamovacej služby Netflix s reklamami má päť miliónov aktívnych používateľov mesačne. Spoločnosť to uviedla v stredu na prezentácii pre zadávateľa reklamy. Firma, ktorá dlhodobo poskytovala svoj program bez reklám, ponúkla lacnejšie predplatné s reklamami vlani v novembri, aby prilákala viac zákazníkov a získala nový zdroj príjmov, pretože čelí väčšej konkurencii. Uviedla to agentúra Reuters.

Netflix ako priekopník streamovaného videa prišiel vlani koncom roka s možnosťou predplatiť si jeho program s reklamami za sedem dolárov na mesiac na dvanástich trhoch, vrátane Spojených štátov. Predplatné bez reklám začínajú na desiatich dolároch mesačne.

Netflix sa prvýkrát prezentoval inzerentom na každoročnom prezentovaní známom ako upfronts, kde sa firmy snažia dohodnúť reklamné záväzky pre nadchádzajúce vysielanie. O doláre za digitálnu reklamu pritom súťažia aj ďalšie firmy, ako je Walt Disney a Comcast.

Vedenie Netflixu zdôraznilo, že vysiela širokú škálu programov. "Žiadna iná zábavná spoločnosť neašpiruje na vytváranie skvelých filmov a relácií naprieč toľkými žánrami v toľkých krajinách a pre tak široké a rôznorodé publikum," povedala riaditeľka firemného obsahu Bela Bajariaová.

Netflix hlásil ku koncu marca celosvetovo 232,5 milióna predplatiteľov svojich služieb. Firma pôsobí aj na Slovensku, kde ale zatiaľ ponúka len drahšiu verziu bez reklám.