Po šiestich rokoch našli unesené dievča vďaka seriálu na Netflixe (VIDEO)

Matka a dcéra Matka a dcéra National Center for Missing & Exploited Children, Asheville Police Department

V Spojených štátoch sa vďaka seriálu na platforme Netflix po šiestich rokoch podarilo nájsť dievča, ktoré v roku 2017 uniesla jej matka. Prípad Kayly Unbehaunovej spracovali tvorcovia v jednej z epizód seriálu Unsolved Mysteries (Nevyriešené záhady) a jeden z divákov potom vďaka tomu dievča spoznal, keď prišla do jeho obchodu v Severnej Karolíne, a zalarmoval políciu, napísal denník The Times.

Deväťročná Kayla zmizla zo svojho bydliska v Illinois, kde žila spoločne s otcom, ktorý ju mal vo výhradnej starostlivosti. Úrady od začiatku predpokladali, že ju uniesla matka, pretože dievča zmizlo v čase, keď s ňou trávilo čas, ktorý jej pre návštevy vyhradil súd.

"Rozplývam sa radosťou, že mám Kaylu zase doma," uviedol vo vyhlásení jej otec Ryan Iskerka. Matka Heather Unbehaunová bola zatknutá cez víkend kvôli obvineniu z únosu, po zaplatení kaucie teraz čaká na slobode na začiatok súdu v júli.

Seriál Unsolved Mysteries šiel na niekoľkých amerických televíznych staniciach s prestávkami dve desaťročia, naposledy začal nové série vysielať Netflix v roku 2020. "Je skvelé, ako taký program môže mať pozitívny dopad," komentoval objavenie nezvestnej dievčiny Jerry Krawczyk, šéf polície, kde žije jej otec.