NAKA zadržala muža v prípade vyhrážania sa prezidentke a exministrovi

NAKA zadržala muža v prípade vyhrážania sa prezidentke a exministrovi Ilustr. foto: Facebook Polícia SR

Národná kriminála agentúra (odbor Bratislava) zadržala v rámci akcie "Pepino" podozrivého muža v trestnej veci prečin nebezpečné vyhrážanie, kde poškodenými sú prezidentka SR Zuzana Čaputová a bývalý poverený minister obrany SR Jaroslav Naď, informovala dnes na sociánej sieti polícia.

Bližšie podrobnosti polícia neuviedla. "V súčasnosti sú vykonávané domová prehliadka a prehliadka iných priestorov a pozemkov. Aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, v súčasnosti nemôžeme poskytnúť viac informácií," oznámila polícia.

S vyhrážkami sa stretáva prezidentka celé svoje funkčné obdobie. Ako upozornil denník SME bombové poplachy v jej rodinnom dome v Pezinku, nábojnice v obálke, vyhrážky deťom, protesty na verejne prístupnej ulici viedli k mimoriadnym opatreniam. "Čoraz častejšie mieria na deti, je to veľmi nepríjemné," opísal pred časom Čaputovej partner Juraj Rizman.

"Bola informácia o umiestnení bomby alebo výbušniny a bolo to viac ako 1× alebo informácie o tom, že sa pri dome nachádzajú neznáme osoby a nie je vhodné, hoci som smerovala domov, aby som tam bola. Čiže boli udalosti incidenty, ktoré sa týkali aj teda môjho domova," povedala pre televíziu Markíza Zuzana Čaputová, ktorá sa pravidelne stretáva s mnohými hejtami a vyhrážkami aj na sociálnych sieťach.