Slovenské Piano sa dostalo do USA

Slovenské Piano sa dostalo do USA

Americký Newsweek je prvé americké médium, ktoré bude využívať Piano - systém spoplatnenia obsahu pôvodom zo Slovenska.

 

 

Do rodiny médií, ktoré využívajú pay-wall Piano, pribudne onedlho americký spravodajský magazín Newsweek. Spustenie nového systému spoplatnenia pod Pianom spája s obnovením printovej verzie týždenníka.
Logo spoločnosti Piano Media sa objavilo na kontaktnom formulári, cez ktorý bude Newsweek informovať svojich čitateľov o printovom vydaní.
To, že Newsweek bude využívať systém Piano pre Omédiách.com potvrdil David Brauchli, ktorý má v Piane na starosti komunikáciu.

Newsweek sa rozhodol vymeniť doterajší systém spoplatňovania webu a jeho dodávateľa a v novembri si vybrali systém Piano, ktoré bude zastrešovať digitálne a tlačové odbery. „Naše riešenia považovali za najviac flexibilné a najbližšej k ich potrebám. V súčasnosti je Piano v Newsweeku ako nový paywall v procese zavádzania a systém bude spustený vo februári," povedal Brauchli.

V decembri sa vedenie Newsweeku rozhodlo vrátiť k printovej podobe časopisu a okrem toho ponúka aj digitálne predplatné.
Minulý týždeň časopis spustil proces registrácie pre predplatné, onedlho pribudne registračné okno Piana na stránke Newsweek.com. Čo je prvý krok pred spustením Piana v februári.

Newsweek je americký spravodajský týždenník vydávaný v New Yorku. Distribuuje sa po celých Spojených štátoch i celosvetovo v štyroch anglických verziách a ďalších jazykových mutáciách. Je druhým najväčším týždenníkom v USA.

Piano Media je jednotný platobný systém, ktorý umožňuje spoplatnenie obsahu a služieb na slovenských webových stránkach. Po zaplatení poplatku má čitateľ prístup na všetky zapojené stránky. Tento poplatok sa následne rozdeľuje medzi zapojené stránky podľa času, ktorý na nich čitateľ strávil.
Piano Media je spoločným projektom firiem Etarget a NextBig. Do prevádzky bol systém uvedený 2. mája 2011. Do Piana vstúpilo viacero médií najprv na Slovensku, v súčasnosti služby Piano Media využívajú aj médiá v Poľsku a Slovinsku. Newsweek bude využívať Piano pravdepodobne samostatne.