4 typy priateľov, ktorým je lepšie vyhnúť sa aj na Facebooku

4 typy priateľov, ktorým je lepšie vyhnúť sa aj na Facebooku

Priateľstvo nám obohacuje život a je vedecky dokázané, že nás robí šťastnejšími. No v prípade priateľstva nie vždy platí, že čím ich je viac, tým lepšie.

 

 

Rozhoduje kvalita, nie kvantita. Občas je potrebné pretriediť ich rady, čo platí na Facebooku rovnako ako v reálnom živote, napísal spravodajský server news.com.au.

Tu sú druhy priateľov, ktorým by ste sa mali podľa servera radšej vyhnúť aj na sociálnej sieti:

1. PRIATEĽ TYPU "LEN KEĎ MI TO VYHOVUJE"

Máme ich všetci a možno si to ani neuvedomujeme, pretože tento takzvaný priateľ je nesmierne talentovaný pri maskovaní vlastných potrieb za niečo, čo je výhodné pre vás pre oboch. Tento kamoš predpokladá, že všetko vo vzájomnom vzťahu bude tak, ako vyhovuje jemu či jej - miesta, termíny a časy všetkých schôdzok budú upravené podľa jeho či jej potrieb. To isté platí aj pri vzájomnej komunikácii. Vo chvíli, keď ho alebo ju budete naozaj potrebovať, budú mať práve plné ruky práce.

2. PRIATEĽ TYPU "ANI SI NEPAMÄTÁM, PREČO SA VLASTNE PRIATELÍME"

Určite je takých poznáte, tých ľudí, čo ste s nimi kamarátili ako deti alebo napríklad na strednej, ale celý súčasný vzťah je založený už len na tom, čo bolo vtedy. Začnete si to uvedomovať, keď bude každé ďalšie stretnutie a každý ďalší rozhovor rozpačitejší než tie predtým, a vám dôjde, že ste každý už úplne niekde inde a nemáte nič spoločné.

3. PRIATEĽ PLNÝ VÝHOVORIEK

Toto je ten druh priateľa, ktorý celý týždeň na sociálnych sieťach vytrubuje, ako sa nesmierne teší na vaše budúce stretnutie, a možno vám dokonca začne posielať esemesky s textom: "Už sme sa strašne dlho nevideli."
Ale tesne pred stretnutím sa ospravedlní. V lepšom prípade telefonátom, v tom horšom e-mailom alebo textovou správou obsahujúcou pohodlnú výhovorku na hektický týždeň, chorého psa alebo rodinnú záležitosť, na ktorú zabudol ako na smrť. To isté sa bude opakovať s železnou pravidelnosťou.

4. ZNEUŽÍVAJÚCI PRIATEĽ

Priateľstvo je obojsmerná ulica, ale tento druh priateľa nerešpektuje žiadne pravidlá dopravy. Ľahko sa dá identifikovať podľa spôsobu, akým s vami komunikuje - osobne alebo telefonicky. V zásade mu ide o jediné - vyklopiť na vás všetky vlastné problémy.
Žiadna konverzácia sa nekoná, vždy ide o monológ. O tom, ako sa on alebo ona má, čo robí, čo si myslí, čo cíti ... A ak už položí otázku: "A čo ty?", Odpoveď buď vôbec nepočúva, pretože rozmýšľa nad tým, čo na vás vychrlí, len čo sa nadýchnete, alebo sa v polovici vášho vysvetľovania vyhovorí na neodkladnú povinnosť a odíde či zavesí.