Ženy v meste našli investora a dnes spustili web

Ženy v meste našli investora a dnes spustili web Foto: Źeny v meste

Nový web Ženy v meste po troch mesiacoch príprav spustil ostrú prevádzku.

 

 

„Za ten čas sme našli investorov z Bratislavy i z Košíc, ktorí sa venujú podnikaniu na webe, a oslovil ich projekt internetovej stránky pre ženy, aký na Slovensku doteraz chýbal," povedala pre Omédiách.com šéfredaktorka webu Miriam Zsilleová, ktorá odišla z denníka SME po vstupe Penty do vydavateľstva Petit Press.

Web Ženy v meste a šport.inak zakladajú Miriam Zsilleová a Michal Trško, ktorí majú na starosti obsah, a Lucia Fränklová a košická spoločnosť Webinak, ktorí majú na starosti PR, marketing a obchod.

Externí spolupracovníci webu sú: Malgorzata Wojczieszynska, Jana Shemesh, Zdenka Kollárová, Monika Bothová, Veronika Folentová, Mária Dopjerová-Danthine, Ľubomíra Petrova, Ivana Havranová, Ľudmila Kolesárová, Lucia Čarná, Karolína Volkov. Ale aj Michal Trško, Stano Stehlík. Sú to hlavne bývalí ale aj súčasní redaktori denníka Sme, ale aj ľudia z iných médií.

Web má niekoľko rubrík: Doma, V biznise, Vo svete, Vo vzťahoch, Trend a Zdravie.

Každé ráno bude na webe vychádzať stĺpček, vrátane víkendov, ktorý bude písať sedem autoriek.

„Niektorí premýšľajú v narážkach. Buď budú Ženy v meste lifestylové a to tu už bolo. Alebo to budú feministky a to tu nebude. Nijaký extra priestor medzi tým. Buď varíte, chic sa obliekate a milujete alebo nevaríte, módou pohŕdate a nenávidíte," píše v prvom stĺpčeku Zsilleová.

Web píše napríklad o podnikateľských súťažiach na Slovensku, kde sa ženy podnikateľky dostávajú do finále, ale víťazom sa stávajú takmer iba muži. Prvý rozhovor so speváčkou Ewou Farnou je o bulváre, s ktorým sa musela vyrovnať i o tom, čo by si ľudia na spevákovi nevšimli, ale na speváčke áno.

Popri webe Ženy v meste vzniká aj partnerský web Šport.inak.