Novou hovorkyňou ministerstva zdravotníctva je bývalá redaktorka Markízy

Novou hovorkyňou ministerstva zdravotníctva je bývalá redaktorka Markízy Foto: Archív Z.E.

Na začiatku roka došlo k zmenám na postoch hovorcov na ministerstve zdravotníctva, životného prostredia aj v Univerzitnej nemocnici Bratislava.

 


Od 1. januára je novou hovorkyňou ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Nastúpila na miesto po Stanislave Luptákovej, ktorá šla na materskú dovolenku. Eliášová sa zdravotníctvu venovala roky ako redaktorka spravodajstva televízie Markíza, niekoľko rokov bola hovorkyňou ČSOB a posledných pár mesiacov bola hovorkyňou Univerzitnej nemocnice v Bratislave, kde prišla po Petre Stano Maťašovskej.

 

„Zdravotníctvo je primárne o záchrane životov a prinavrátení strateného zdravia. Počas pôsobenia v Univerzitnej nemocnici Bratislava som sa utvrdila v tom, že na Slovensku máme špičkových odborníkov, ktorí poskytujú zdravotnú starostlivosť na vysokej úrovni, robia unikátne zákroky nielen na Slovensku, ale aj v medzinárodnom meradle a zaslúžia si rešpekt a úctu. Ministerstvo zdravotníctva pracuje na systémových zmenách v prospech zdravotníkov s víziou pacienta a jeho potrieb na prvom mieste. Teším sa, že som sa stala súčasťou tohto tímu uvedomujúc si zároveň, že zdravotníctvo je jeden z najnáročnejších rezortov," povedala pre Omédiách.com Eliášová.

P.S.Maťašovská Foto:UNBHovorkyňa sa vrátila

Na miesto po Eliášovej sa do Univerzitnej nemocnice vrátila Petra Stano Maťašovská, ktorá bola hovorkyňou Univerzitnej nemocnice 4 roky. Po minuloročných parlamentných voľbách sa stala hovorkyňou ministerstva životného prostredia. Predtým pracovala ako novinárka vo viacerých médiách.

Viac: Hovorcu na ministerstve nahradila jeho manželka

Novým hovorcom ministerstva životného prostredia je od januára Tomáš Ferenčák, bývalý redaktor Hospodárskych novín. V minulosti pracoval na komuniakčnom oddelení Tesca, ale pracoval aj v reklamných agentúrach.

Kontakty pre novinárov:

Zuzana Eliášová - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 02/5937 3116, 0918 709 790
Petra Stano Maťašovská - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 02/48234 951, 0917 109 044
Tomáš Ferenčák - Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 02/5956 2713, 0905 886 769