Choleva skončil v Nku, nastúpil do Slovenskej pošty

Choleva skončil v Nku, nastúpil do Slovenskej pošty Foto: Denník N

Radovan Choleva v decembri ukončil svoju spoluprácu s N-kom. Newsfilter nekončí.

 

 


Na začiatku januára nastúpil Choleva na pozíciu šéfa odboru komunikácie na Slovenskej pošte. Oznámil to na Facebooku.

Ešte pred rokom spolu s bývalým novinárom Michalom Hlaváčom (spol. Vrtieť psom) pracoval pre stranu Sieť. Spoluprácu Choleva ukončil minulý rok koncom januára. Po voľbách začal písať Newsfilter - komentovaný súhrn udalostí, ktorý mu viac ako polrok vychádzal na webe Denníka N. V decembri napísal posledný príspevok.

„Veľmi pekne mu ďakujeme za všetko, čo pre nás spravil, projekt Newsfiltra patril medzi najzaujímavejšie nové projekty, ktoré sme mohli čitateľom vlani priniesť," povedal pre Omédiách.com Lukáš Fila z vydavateľstva N Press.

Newsfilter na Nku nekončí. "Bude pokračovať od 9.1. „Budeme ho pripravovať interne. Presná podoba a zostava autorov sa momentálne dolaďuje," dodal Fila.

Radovan Choleva začínal ako novinár v TASR a TA3. Neskôr bol poslaneckým asistentom a poradcom starostky Tatiany Rosovej (SDKÚ), či šéfom tlačového oddelenia bratislavského župana Pavla Freša (SDKÚ). V roku 2013 vznikla s.r.o. s názvom Vrtieť psom, kde boli a stále sú spoločníkmi Choleva a matka Michala Hlaváča Mária Hlaváčová. Choleva spolupracoval v minulosti na kampani primátora Iva Nesrovnala, prezidenta Andreja Kisku či bol poradcom europoslanca Richarda Sulíka. Keď v roku 2015 začali Choleva a Hlaváč pracovať pre Sieť, komentovali to pre Omédiách.com vtedy takto: „Rozhodli sme sa tak preto, lebo stranu Sieť považujeme za jedinú reálnu alternatívu, ktorá môže po budúcoročných voľbách vymeniť vládnu stranu Smer-SD." Dnes pracuje Hlaváč v komunikačnom tíme Erika Tomáša na Úrade vlády a Choleva v Slovenskej pošte.