K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO)

K piesni, ktorou pozývajú na Pochod za život, má výhrady Veronika Šikulová: Zneužili meno môjho otca aj jeho záhradu (VIDEO) Reprofoto youtube Blízko

Spisovateľka Veronika Šikulová ostala zarazená, keď si pustila pieseň, ktorou organizátori Národného pochodu za život ( NPZŽ) pozývajú ľudí na sociálnych sieťach na nedeľný pochod.


Pieseň bola natočená v záhrade spisovateľa Vincenta Šikulu.

 

 

"Nehnevajte sa, nesúhlasím, aby ste dom nášho otca či jeho meno spájali s akoukoľvek kampaňou. Klip ste si nakrútili bez opýtania, robí to tak hocikto, ale súhlas k tomu, aby ste jeho meno používali pri jeho propagácii vám nikto nedal. Ak to okamžite neprestanete robiť, podáme na vás trestné oznámenie!!!," napísala pobúrene pod status organizátorov Veronika Šikulová, dcéra spisovateľa Vincenta Šikulu.

 

Pieseň, ktorá vznikla v roku 2016 nie je oficiálnou hymnou Pochodu za život, ale hymnou iniciatívy s názvom 40 dní za život zameranou proti interupciám. Volá sa Blízko a naspievalo ju v roku 2016 spevácke duo: Janais a Peter Bažík. Organizátori NPZŽ túto hymnu iniciatívy 40 dní za život použili na propagáciu pochodu na facebooku aj instagrame.


K sporu sa ozval aj manažér speváčky Janais. „Dobrý deň pani Šikulová, som manažér speváčky Janais a celá situácia nás veľmi mrzí. Nejde o hymnu Pochodu za život, ale o staršiu pieseň, robenú pri inej príležitosti - takto je to napísané aj v statuse. Organizátori Pochodu za život informáciu o Vašom dome a Vašom otcovi v správe majú samozrejme okamžite vymazať!,“ napísal manažér speváčky Janais. Aj iniciatíva 40 dní za život ju promovala aj s menom spisovateľa.

Odporúčame aj: Pochod za život promujú aj Kotlebovci, organizátori sa dištancujú od nevhodných prejavov

Spisovateľka ďalej napísala, že jej sestra pred troma rokmi „dala nevinný súhlas s nakrúcaním klipu k pesničke. Nik nevedel, ze pesnička bude propagovaná ako hymna Pochodu za život a ešte s menom otca.“

„Pochodujte si za čo chcete a kam chcete všetci. Ja pochodovať nechodím. Ak pieseň nezmizne a text k nej s ňou, podáme na organizáciu aj jej autorov trestné oznámenie,“ napísala Šikulová.

Pokúšame sa získať stanovisko organizátorov Národného pochodu za život.

Aktualizácia 12:00: Status s odkazom na Vincenta Šikulu organizátori zo svojej facebookovej stránky odstránili.

Aktualizácia 21:15:

"Pieseň Blízko nie je hymnou Národného pochodu za život. Bola napísaná už pred tromi rokmi pri inej príležitosti. Speváčka Janais bola pozvaná, aby s touto piesňou vystúpila ako kultúrny doprovod pochodu za život.
Čo sa týka videoklipu k piesni Blízko, ten bol natočený v záhrade rodiny Vincenta Šikulu v Modre so súhlasom rodiny. Videoklip nemá žiadny súvis s Národným pochodom za život. Status na sociálnej sieti, ktorý spomínal priestory kde bol videoklip natočený bol zmazaný na základe žiadosti
speváčky Janais," povedal Patrik Daniška, zástupca organizátorov Národného pochodu za život.

Aj iniciatíva 40 dní za život už zo svojej stránky meno spisovateľa Vincenta Šikulu a zmienku o jeho dome na našu žiadosť zmazala. "Nie je v našom záujme, ani v záujme autorky a speváčky Janais, nijako spájať jej tvorbu alebo aktivity iných organizácií s menom pána Šikulu," povedal pre Omediach.com Peter Kothaj, manažér speváčky Janais.