Slovenská sporiteľňa pomôže klientom, ktorí sa kvôli koronavírusu dostanú do problémov

Slovenská sporiteľňa pomôže klientom, ktorí sa kvôli koronavírusu dostanú do problémov Foto: SlSp

Najväčšia banka na Slovensku dlhodobo pomáha ľuďom aj podnikateľom pri krízach aj ťažkých životných situáciách. Tak, ako počas finančnej krízy v roku 2009, bude Slovenská sporiteľňa pomáhať aj pri problémoch spôsobených koronavírusom. Klientom radíme, aby nás čím skôr kontaktovali  telefonicky alebo mailom ešte predtým, ako sa dostanú do prípadného omeškania so splátkou a situáciu začali riešiť proaktívne.

 

Klientom tiež odporúčame, aby si dôkladne zvážili akúkoľvek zmenu vo svojich splátkach, keďže úprava podmienok úveru môže klientom spôsobiť  v budúcnosti problémy pri žiadostiach o ďalší úver alebo pri prenesení úveru do inej banky. V súčasnosti komunikujeme s regulátorom, aby sa možnosti reštrukturalizácie úverov pre klientov zjednodušili.

„V súčasnej situácii však krátkodobé populistické opatrenia nepomôžu. Veríme, že dnes už môže pomôcť iba systematické riešenie, preto komunikujeme s regulátorom a rovnako by sme ocenili partnera aj na strane vlády. Uvedomujeme si veľký dopad nie len na ľudí ale najmä na živnostníkov a firmy, kde cítime rovnako potrebu koordinácie zo strany štátu,“ hovorí generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne Peter Krutil.

Odporúčania ako bezpečne vybaviť bankové služby z domu

Jedným z odporúčaní, ako zabrániť ďalšiemu šíreniu koronavírusu je ohľaduplnosť a zodpovednosť, pokiaľ ide o návštevu miest s veľkou koncentráciou ľudí. Vďaka internetu a telefónu je dnes možné bezpečne vybaviť veľké množstvo bankových služieb kedykoľvek z domu.

Toto sú naše aktuálne rady:

1. Banku vyriešite cez mobil a počítač - využívajte služby elektronického bankovníctva. Prostredníctvom Georgea alebo služby pre firmy Business24 je možné urobiť drvivú väčšinu úkonov, pre ktoré by klient bežne chodil do pobočky. Patrí sem posielanie peňazí, zadávanie trvalých príkazov či inkás, riešenie platobných kariet. Využívať elektronické bankovníctvo môžu aj firmy a podnikatelia na všetky úhrady, platby, zadávanie hromadných príkazov a schvaľovanie transakcií.

2. Vkladomaty pre manipuláciu s hotovosťou - na vyberanie a vkladanie hotovosti a tržieb môžu využiť ľudia, ale aj firmy a podnikatelia využiť vkladomaty. Všetky bankomaty a vkladomaty pravidelne zásobujeme hotovosťou. Kde sa nachádza najbližší vkladomat alebo bankomat si môžete pozrieť tu: https://www.slsp.sk/sk/ludia/kontakty .

3. Bezpečné bezkontaktné platenie – pri platení odporúčame uprednostniť bezkontaktné platenie kartou, mobilom či hodinkami pred hotovosťou. Bezkontaktné platenie aktuálne odporúča aj WHO (Svetová zdravotnícka organizácia). Najbezpečnejšia forma platenia sú mobilné platby, nakoľko ani pri vyšších sumách nie je nutné zadávať PIN.

4. Call centrum radí a rieši problémy - ak sa potrebujeme poradiť, obráťte sa na call centrum banky. Poradcovia vám na diaľku pomôžu vyriešiť vaše otázky, rovnako je možné cez telefón zadávať platby a riešiť ďalšie úkony. (kontakty: *0900, 0850 111 888, zo zahraničia:+421/2/58 26 81 11). Naša zákaznícka linka je bezplatná a je k dispozícií 24 hodín 7 dní v týždni.

Zatvorené pobočky a preventívne opatrenia v banke

V súvislosti s mimoriadnymi opatreniami, ktoré boli zavedené na Slovensku na najbližších 14 dní, budú pobočky Slovenskej sporiteľne v nákupných centrách počas víkendu zatvorené. Ostatné pobočky zatiaľ fungujú v štandardnom režime, no nie je vylúčené, že v dôsledku aktuálneho vývoja môže byť prevádzka niektorých z nich dočasne obmedzená. Aktuálne informácie o otváracích hodinách a dostupnosti našich pobočiek nájdete na https://www.slsp.sk/pobocky.

Slovenská sporiteľňa ako zodpovedná banka, ktorej záleží na zdraví a bezpečnosti svojich zamestnancov a klientov kladie zvýšený dôraz na dezinfekciu všetkých priestorov banky, distribuuje dezinfekčné prostriedky a riadi sa všetkými odporúčaniami úradov. Klientom odporúčame umývanie a dezinfekciu rúk po kontakte s hotovosťou či bankomatom. Rovnako odporúčame preventívne čistenie a dezinfekciu mobilných telefónov.