O2 Športová akadémia Mateja Tótha spúšťa Telesnú na doma (VIDEO)

O2 Športová akadémia Mateja Tótha spúšťa Telesnú na doma (VIDEO) Reprofoto youtube O2

O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha kvôli karanténe nemôže cvčiť s eťmi na školách, preto sa rozhodla pripraviť cvičenie pre vetky deti, ktoré sú doma a spolu s O2 spúšťa online aktivitu „Telesná na doma“.

Cvičenie tak môže poslúžiť ako náhrada Telesnej výchovy. Predcvičujúcimi v jednotlivých videách sú odborníci z akadémie, napríklad jej športový riaditeľ Michal Tóth a tréneri jednotlivých akadémií z celého Slovenska. Na youtube už pribudlo niekoľko prvých videí.

 

„Ide o inštruktážne, hravé a motivačné videá pre deti a rodičov, ktorých cieľom je rozhýbať ich v tomto období, kedy sú školy, ihriská aj športoviská zatvorené a trávia väčšinu času doma. Pri cvičeniach sa využíva komplexná metodika, ktorú vytvorili tréneri, fyzioterapeuti a psychológovia O2 ŠAMT s využitím predmetov, ktoré má každý z nás bežne doma, ako napríklad metla, knihy či vankúše,“ hovorí Michaela Sakálová, marketingová manažérka O2 Slovakia.

 

„Sme veľmi radi, že naša O2 Športová akadémia Mateja Tótha pôsobí po celom Slovensku, a to vo vyše 100 školách, kde si zacvičí viac ako 2000 detí pod vedením 120 trénerov. Vďaka našim odborníkom vieme rýchlo a efektívne na súčasnú situáciu reagovať a poskytnúť rodičom a deťom návod na to, ako sa kvalitne hýbať aj keď sú doma. Podľa nášho výskumu je tiež zrejmé, že krátka pohybová aktivita zvyšuje pozornosť detí, čo v dnešnej situácii určite ocenia rodičia,“ povedala Mária Bedleková, riaditeľka O2 ŠAMT.