Lenka Buchláková posilnila investičný tím spoločnosti FinGO.sk

Lenka Buchláková posilnila investičný tím spoločnosti FinGO.sk Foto: FinGO

Bývalá ekonomická analytička Slovenskej sporiteľne a niekdajšia ekonomická redaktorka denníka Pravda Lenka Buchláková posilnila investičný a analytický tím spoločnosti FinGO.sk.

Vo finančno-sprostredkovateľskej spoločnosti má na starosti prípravu analýz a komentárov z ekonomickej a investičnej oblasti. Súčasne je k dispozícii aj na novinárske otázky z oblastí, ktoré zastrešuje, informuje spoločnosť v tlačovej správe.

„FinGO.sk je mladá, dynamicky sa rozvíjajúca a inovatívna spoločnosť. Za tri roky fungovania sa zaradila medzi špičku sprostredkovateľov na trhu a som rada, že môžem byť súčasťou pri tvorbe nových projektov. Mojou úlohou je v rámci analýz a komentárov ukázať, že investovanie nie je len pre horných desaťtisíc, ale aj bežní ľudia vďaka nemu vedia zarobiť slušné peniaze. Žiaľ, povedomie v tejto oblasti je nízke, čo chceme napraviť. Aj pandémia koronavírusu ukázala, ako veľmi sme nepripravení na nečakané finančné výdavky. Sme najhorší v investovaní spomedzi všetkých krajín Európskej únie. Preto sme sa rozhodli viac komunikovať tému investovania aj pre bežných ľudí,“ povedala Buchláková.

Okrem investovania sa v prevažnej miere venuje aj spotrebiteľským témam. „Prehľad o výdavkoch domácností na potraviny či bývanie, nákupné správanie Slovákov, ale aj vývoj priemernej mzdy, zamestnanosti alebo zmeny v legislatíve, pripravujeme pravidelne aj pre našich maklérov, ktorí aj vďaka týmto informáciám vedia lepšie pochopiť potreby klientov,“ dodala.

FinGO.sk je finančno-sprostredkovateľskou spoločnosťou na Slovensku, jej obrat za rok 2020 medziročne stúpol o 40 percent.

Spoločnosť je postavená na princípe broker pool-u, ponúka komplexné finančné služby a vo svojom portfóliu má okolo ako 50 produktových partnerov.

Lenka Buchláková je absolventkou Paneurópskej vysokej školy v Bratislave. V roku 2016 získala diplom z medzinárodných vzťahov a diplomacie na Geneva School of Diplomacy and International Relations a z medzinárodných a európskych štúdií na University of Cambridge vo Veľkej Británii a v roku 2020 diplom z Université de Genéve, v odbore ekonomika a manažment. Do FinGO.sk prichádza z bankového sektora, kde sa ako analytička venovala hlavne digitálnym a spotrebiteľským témam. Patrila medzi najcitovanejšiu bankovú a finančnú analytičku na Slovensku. Predtým pracovala viac ako 11 rokov v médiách - písala pre denník Hospodárske noviny, Pravdu, rádio Aktual a pracovala aj pre viaceré lokálne televízie.

Kontakty pre médiá na Lenku Buchlákovú: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., 0915 884 044