Výrobca hračiek Mattel vyzýva deti poslať staré barbie, autíčka, stavebnice, chce z nich vyrobiť nové (VIDEO)

Výrobca hračiek Mattel vyzýva deti poslať staré barbie, autíčka, stavebnice, chce z nich vyrobiť nové (VIDEO) Reprofoto youtube Mattel

Americký výrobca hračiek Mattel vyzýva deti, aby vracali bábiky Barbie, autíčka Matchbox a stavebnice Mega Bloks, s ktorými sa už nehrajú. Spoločnosť ich recykluje a urobí z nich nové hračky. Cieľom programu playback, o ktorom firma informovala tento týždeň, je používať do roku 2030 vo všetkých produktoch a baleniach recyklovaný materiál.

"Program Mattelu Playback je veľkým krokom," myslí si Jim Silver, ktorý riadi spoločnosť TTPM, ktorá analyzuje trh s hračkami. "Klienti sú čím ďalej obozretnejší ohľadom budúcnosti a stále viac sa prikláňajú k ekológii," dodal.

Spoločnosť svojich zákazníkov vyzýva, aby svoje staré hračky poslali do Mattelu, kde sa roztriedia, rozdelia sa na jednotlivé typy materiálov, spracujú a recyklujú, prípadne sa využijú energeticky.

V apríli Mattel predstavil Teslu Roadster, prvé uhlíkovo neutrálne autíčko od Matchbox, vyrobené z 99 percent z recyklovaných materiálov - zinku, nerezovej ocele a plastu.

"Vzhľadom na to, že program recyklácie odštartoval Mattel, jedna z veľkých spoločností tohto odvetvia, mám za to, že ostatní sa čoskoro pridajú," uzavrel Silver.