Slovenská sporiteľňa zakúpený reklamný priestor poskytla na zbierku, zároveň ponúka prácu ľuďom z Ukrajiny

Slovenská sporiteľňa zakúpený reklamný priestor poskytla na zbierku, zároveň ponúka prácu ľuďom z Ukrajiny

Slovenská sporiteľňa sa rozhodla podeliť o svoj reklamný priestor s humanitárnou organizáciou MAGNA. Namiesto reklamy na bankový účet budú slovenské televízie propagovať finančnú zbierku na nákup liekov a zdravotníckeho materiálu určeného pre nemocnice na Ukrajine. Banka zároveň otvára niekoľko pracovných pozícií vhodných pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnou a chcú sa usadiť na Slovensku.

„Nie je nič dôležitejšie ako život. Preto sme sa rozhodli zdieľať zakúpený televízny reklamný priestor s organizáciou MAGNA, ktorá na Ukrajine pomáha životy zachraňovať,“ hovorí Dáša Juríková, šéfka Brand Hub-u Slovenskej sporiteľne.

Idea prepojenia banky s humanitárnou organizáciou vznikla v reklamnej agentúre Zaraguza. „Od momentu, keď sa začala vojna, hľadáme všetci spôsoby, ako pomôcť. Napadlo nám, že by sme mohli použiť kampaň, ktorou sme uviedli komunikačnú platformu "Budúcnosť je vaša". Najprv sme si mysleli, že hlavná hrdinka Žofia sa poďakuje ľuďom za ľudskosť, akou reagovali na utečencov. Nakoniec sme našli ešte užitočnejšie spojenie so zbierkou organizácie MAGNA, ktorá pomáha priamo na mieste. Prepojenie kampane s aktuálnou témou bolo mrazivo presné,“ povedal Ondrej Kořínek, kreatívny riaditeľ agentúry Zaraguza.

V týždni od 14. do 21. marca banka nahradí všetky svoje televízne reklamy spoločným spotom, v ktorom sa divákom bude opäť prihovárať Žofia. V ďalších týždňoch bude tento spot vysielaný na polovici pozícií, ktoré Slovenská sporiteľňa zakúpila pre svoju štandardnú komunikáciu.

Humanitárna organizácia MAGNA poskytla nemocniciam v Kyjeve a okolí zásoby zdravotníckeho materiálu, ktoré na Ukrajine mala pred vypuknutím konfliktu. „Aktuálne posielame ďalšie zásoby a zároveň vytvárame sieť skladov, cez ktoré budeme materiál distribuovať ďalej, aby sa dostal k čo najväčšiemu počtu pacientov. Podporu Slovenskej sporiteľne, ako aj všetkých ľudí, ktorí sa postupne do zbierky zapájajú, si veľmi vážime a ďakujeme, že spolu s nami pomáhajú zachraňovať ľudské životy,“  hovorí Denisa Augustínová, operačná riaditeľka MAGNA.

Nové pracovné miesta vhodné pre ľudí z Ukrajiny

Slovenská sporiteľňa zároveň ďalej rozširuje súbor opatrení na pomoc ľuďom zasiahnutým vojnou, tentoraz o pracovné príležitosti. „Na Slovensko prichádzajú tisícky ľudí denne. Mnohí tu chcú ostať, nájsť si prácu a my im chceme dať príležitosť. Aktuálne máme v ponuke pozície vhodné aj pre ľudí z Ukrajiny bez znalosti nášho jazyka. Ak to bude potrebné, sme pripravení úspešným uchádzačom zabezpečiť intenzívny kurz slovenčiny,“ hovorí Martin Čambor, riaditeľ odboru Ľudské zdroje Slovenskej sporiteľne.

Aktuálny zoznam pozícií:
- Java Developer/-ka pre George LAB
- Dátový/-á analytik, analytička
- Administratívna podpora HR oddelenia
- Brigáda na IT oddelení
- Pracovná príležitosť v oblasti administratívy

Doterajšie opatrenia Slovenskej sporiteľne
• Zrušenie poplatkov za platby na Ukrajiny, výbery z bankomatov kartami ukrajinských bánk, za zbierkové transparentné účty
• Mobilné bankomaty na hranici vo Vyšnom Nemeckom
• Bezplatný účet pre ľudí z Ukrajiny
• Zjednodušenie darcovstva prostredníctvom internetbankingu a aplikácie George
• Byty pre utečencov
• Nadácia Slovenskej sporiteľne venuje 50 000 eur
• Zamestnanecká zbierka, v ktorej sa doteraz vyzbieralo už 30 000 eur
• www.spolupreukrajinu.sk