EUROMONEY Awards for Excellence 2022: Najlepšou bankou je Slovenská sporiteľňa

EUROMONEY Awards for Excellence 2022: Najlepšou bankou je Slovenská sporiteľňa

Slovenská sporiteľňa získala prestížne medzinárodné ocenenie Najlepšia banka na Slovensku ̶ Euromoney Awards for Excellence 2022. Od roku 2011 je to tak už siedme ocenenie, ktoré najväčšej banke udelil britský odborný magazín Euromoney. Ocenené boli aj ďalšie banky v rámci skupiny Erste, ktorá sa súčasne stala najlepšou bankou v regióne strednej a východnej Európy.

„Veľmi si vážim, že renomovaný magazín Euromoney ocenil nielen naše vynikajúce biznisové výsledky, ale aj úspešnú transformáciu z tradičnej banky na digitálneho lídra a aktivity v rámci udržateľného podnikania. Verím v budúcnosť tejto krajiny, a preto sa snažíme ako banka tvoriť finančné zdravie a prispievať k tomu, aby sa tu ľuďom dobre žilo a podnikalo. Veľké ďakujem patrí predovšetkým mojim kolegyniam a kolegom, rovnako tak klientkam a klientom, bez ktorých by sme tento medzinárodný úspech nikdy nedosiahli,“ povedal Peter Krutil, generálny riaditeľ Slovenskej sporiteľne.

FOTO: SLSP

Ocenenia sa odovzdávali včera večer už tradične v Londýne, Slovenská sporiteľňa sa tak ocitla v spoločnosti najvýznamnejších bankárov z celého sveta. „Som veľmi vďačná a hrdá zároveň, že odborná porota prestížneho časopisu Euromoney vníma a oceňuje snahu a starostlivosť celého tímu Slovenskej sporiteľne o svojich klientov, o to čo potrebujú, o spoločnosť v ktorej žijeme a o jej budúcnosť. A že to robíme s invenciou a s využitím moderných digitálnych riešení,“ povedala Mária Valachyová, riaditeľka stratégie a klientskej skúsenosti Slovenskej sporiteľne, ktorá cenu prebrala.

Ocenenia Euromoney Awards for Excellence sú považované za najuznávanejšie vo finančnom svete, založené boli v roku 1992 ako prvé svojho druhu vo svetovom bankovom sektore. V tomto roku sa o prestížne ceny uchádzal rekordný počet bánk. Banky hodnotí odborná porota zložená z odborníkov tohto magazínu a novinárov. Tí každoročne hodnotia kvalitu poskytovaných služieb klientom, hospodárske výsledky či inovatívny prístup. Odborný mesačník Euromoney, ktorý sa špecializuje na bankové a kapitálové trhy, je rešpektovaným zdrojom informácií v oblasti globálnych financií.

Ďalšie ceny pre Erste Group

Cenu pre najlepšiu banku si tento rok odniesli aj dcérske spoločnosti skupiny Erste v Rakúsku a Rumunsku. Súčasne Erste Group získala cenu pre najlepšiu banku v regióne strednej a východnej Európy. “To, že sme boli vyhlásení za najlepšiu banku v strednej a východnej Európe je ocenením nášho úspechu v rámci poskytovania služieb klientom a tiež zapájania všetkých zúčastnených strán v náročných podmienkach nášho regiónu. Toto ocenenie spolu s ďalšími cenami pre najlepšiu banku v dcérskych spoločnostiach v Rakúsku, Slovensku a Rumunsku potvrdzuje našu veľmi silnú pozíciu vedúceho poskytovateľa finančných služieb vo východnej časti EÚ, kde sa chceme etablovať ako spoločnosť starajúca sa o finančné zdravie regiónu a ľudí, ktorí tam žijú,“ povedal Willi Cernko, generálny riaditeľ Erste Group.