NS pozastavil rozhodnutie rady ohľadom nového rádia, ktoré má vysielať po Vive

NS pozastavil rozhodnutie rady ohľadom nového rádia, ktoré má vysielať po Vive

Najvyšší súd SR vo štvrtok odložil vykonateľnosť rozhodnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu z 3. decembra v kauze Rádia VIVA.

 

 

Rada vtedy rozhodla, že frekvencie po rádiu získava nová spoločnosť Corporate legal a jej nový projekt Info rádia. Vysielanie Rádia Viva sa týmto malo končiť 21. decembra o 24.00 h.

„Rádio Viva môže vysielať dovtedy, dokiaľ v tejto veci nerozhodne NS. Termín zatiaľ nie je známy," píše TASR, ktorá sa informovala v Kancelárii predsedu NS SR.

Najvyšší súd o svojom rozhodnutí informoval aj Radu pre vysielanie a retransmisiu. Podľa rady to nič nemení na tom, že platnosť aktuálnej licencie na vysielanie, ktorej držiteľom je Rádio VIVA, a. s., sa končí 21. decembra 2013 bez možnosti zákonného predĺženia. Súčasné Rádio VIVA teda musí ukončiť svoje vysielanie v sobotu 21. decembra 2013 o polnoci. Na ďalšie vysielanie na týchto frekvenciách udelila Rada pre vysielanie a retransmisiu licenciu spoločnosti CORPORATE LEGAL s.r.o., ktorá má začať vysielať od 22. decembra 2013. Uznesenie Najvyššieho súdu o odložení vykonateľnosti tohto rozhodnutia Rady však môže znamenať, že vybraný nástupca nebude môcť začať svoje vysielanie, takže na týchto frekvenciách nastane ticho až do ukončenia súdneho sporu, informuje samotná rada.

 

Prípadom sa zaoberal aj parlamentý výbor pre kultúru a médiá. Spoločnosť Viva Production House spolu s rádiom organizovali protesty a petíciu za záchranu rádia.